Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος που χορηγούσε αναβολικά και επικίνδυνα φάρμακα για αγώνες bodybuilding

Συνελήφθη ο 42χρονος από τη Θεσσαλονίκη που κέρδιζε χρήματα καθώς χορηγούσε αναβολικά και παράνομα φάρμακα για αγώνες bodybuilding.

Η παράνομη δράση του αποκαλύφθηκε και ο 42χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε κέρδιζε χρήματα πουλώντας αναβολικά και φάρμακα μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Πελάτες του ήταν αθλητές που επρόκειτο να πάρουν μέρος σε αγώνες bodybuilding. Οι πληροφορίες που έφταναν το τελευταίο διάστημα στα γραφεία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να αξιοποιούνται και οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης αιφνιδιάστηκε.

«Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη 42χρονος Έλληνας για κατοχή και διάθεση στην αγορά πλήθους επικίνδυνων αναβολικών ουσιών και παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων, με σκοπό τη χρήση τους για συμμετοχή σε αγώνες σωματικής διάπλασης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, σε έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε ο 42χρονος να διατηρεί επιχείρηση, η οποία -μεταξύ άλλων- δραστηριοποιείται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο συμπληρωμάτων υγιεινής διατροφής και να κατέχει πλήθος σκευασμάτων που περιείχαν δισκία αλλά και φιαλίδια με υγρό.

Στο πλαίσιο αυτό, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, όπου και συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για παράνομα και επικίνδυνα σκευάσματα -στην πλειονότητα τους- με δραστικές ουσίες αναβολικών ουσιών.

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2.700- δισκία, διάφορων δραστικών ουσιών, που υπάγονται στη νομοθεσία για τα αναβολικά
  • 187 δισκία συμπληρώματος διατροφής, το οποίο σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. θεωρείται επικίνδυνο σκεύασμα καθώς έχουν σημειωθεί ακόμη και θάνατοι από την κατανάλωσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • 120 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, χωρίς σχετική άδεια
  • 60 φιαλίδια, διάφορων δραστικών ουσιών, που υπάγονται στη νομοθεσία για τα αναβολικά
  • 4 συσκευασίες ενέσιμου διαλύματος, άνευ ταινίας γνησιότητας του Ε.Ο.Φ.
  • 1.240 ευρώ και ένα μαχαίρι με ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση των νόμων περί αθλητισμού, επιβλαβών φαρμάκων και όπλων, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ