Κοινωνία

Λάρισα: Συνελήφθησαν οι δράστες της κλοπής χρηματοκιβωτίου με λεία 15.000 ευρώ

Τα ναρκωτικά που εντόπισαν στα σπίτια τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας, βοήθησαν στο να συλληφθούν εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου οι τρεις Έλληνες που είχαν εισβάλει στις 14 Απριλίου σε επιχείρηση της κεντρικής πλατείας της πόλης και είχαν αποσπάσει το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 15.000 ευρώ και μια τραπεζική κάρτα.

Οι διαρρήκτες είχαν μελετήσει καλά τους χώρους κι έτσι μπήκαν στην διπλανή πολυκατοικία, κατέβηκαν στο υπόγειο όπου βρίσκεται η σιδερένια πόρτα της αποθήκης του καταστήματος και την παραβίασαν με σιδερολοστό. Στη συνέχεια, ξεκόλλησαν από τον τοίχο το μικρό μεταλλικό χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν ανενόχλητοι, καθώς δεν υπήρχε σύστημα συναγερμού.

Ωστόσο, ταυτοποιήθηκαν από την προανάκριση και συνελήφθησαν την Δευτέρα, μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους. Σε αυτό του ενός βρέθηκαν ένα πακέτο τσιγάρων που περιείχε αποξηραμένη κάνναβη βάρους 14,2 γραμμαρίων, ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και 1.815 ευρώ, στου δεύτερου δυο συσκευασίες με 24 χάπια «ecstasy», 1.826 ευρώ και μια τσάντα πλάτης και στου τρίτου μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 300 ευρώ και ένα ζευγάρι γάντια.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία σε αυτή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ