Κοινωνία

Σε αναβρασμό η τοπική κοινωνία της Νισύρου: Πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια στο παιδί του απειλείται με απέλαση

Σε αναβρασμό βρίσκεται από την Τρίτη 16/4 η τοπική κοινωνία της Νισύρου, όταν οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν ότι ένας πατέρας μεταναστευτικής καταγωγής που ζει στο νησί, ο οποίος απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου παιδιού του, αντί να βοηθηθεί, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση καθώς δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο πατέρας, πήγε στην Κω για να καταγγείλει στις αρχές το περιστατικό ασέλγειας σε βάρος του παιδιού του, από δημόσιο υπάλληλο. Όμως επιστρέφοντας στη Νίσυρο συνελήφθη, κάτι που προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι εκδώσαν ψήφισμα συμπαράστασης συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλευρό του πατέρα οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με τον vimatisko.grμ ζητούν «την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που δε φοβάται να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας».

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί το πως γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί

«Ο (…) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση», σημειώνουν οι κάτοικοι της Νισύρου τονίζοντας μάλιστα ότι «ο φερόμενος ως θύτης» έφυγε από το νησί ανενόχλητος.

Επιπλέον οι κάτοικοι της Νισύρου χαρακτηρίζοντας τη δίωξη του «εκδικητική και καταχρηστική» ζητούν «δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

Η επιστολή των κατοίκων

Το χρονικό

Σύμφωνα με το MEGA, ο  50χρονος φύλακας μουσείου, που φέρεται ως δράστης είχε καλή σχέση με τα παιδιά του νησιού.

Η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας δέχτηκε απειλές και έκανε πίσω, χωρίς να καταθέσει μήνυση. Με την στήριξη ωστόσο του «Χαμόγελου του Παιδιού» επανήλθε, κατέθεσε μήνυση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Εν συνεχεία ο υπάλληλος του μουσείου αφέθηκε ελεύθερος και εγκατέλειψε το νησί.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος έδειχνε πορνογραφικό υλικό σε παιδιά.

Ερωτήματα

Μετά την κινητοποίηση των κατοίκων, ο πατέρας αφέθηκε τελικά ελεύθερος, ενώ για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Το περιστατικό καταγγέλλει η ΤΕ Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο και υποκριτικό «από τη μια η κυβέρνηση να διαφημίζει την πολιτική της και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία των παιδιών, να εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών και την ίδια στιγμή, να συλλαμβάνει όποιον δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού του. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της είναι εγκληματική!».

Παράλληλα, αναρωτιέται και ζητά απαντήσεις:

  • «Γιατί έπρεπε ο γονιός του ανήλικου, μόνιμος κάτοικος Νισύρου, να πάει στην Κω για την καταγγελία κι όχι στο αρμόδιο τμήμα του νησιού;
  • Γιατί αφού έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Κω, στο γυρισμό «θυμήθηκαν» οι αρχές ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα;
  • Πως γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων;».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...