Κοινωνία

Γερμανική Σχολή Αθηνών: Επίσκεψη του διευθυντή της Deutsche Welle, για τα 60 χρόνια της ελληνικής υπηρεσίας

Με αφορμή τον εορτασμό για τα τα 60 χρόνια του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle, ο Γενικός Διευθυντής κ.Πέτερ Λίμπουργκ, επισκέφθηκε σήμερα τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, όπου φοίτησε από το 1969 έως το 1973.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, ο Γενικός Διευθυντής της DW, Πέτερ Λίμπουργκ παρουσίασε στους μαθητές την ιστορία του εμβληματικού ραδιοσταθμού, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έγκυρη πληροφόρηση του ελληνικού λαού τα χρόνια της δικτατορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ.Λίμπουργκ εξήγησε πως παρά την απαγόρευση του καθεστώτος των συνταγματαρχών, κάθε βράδυ 3 εκατομμύρια Έλληνες άκουγαν στο ραδιόφωνο τους συμπατριώτες τους δημοσιογράφους από την Κολωνία.

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής της DW εξέθεσε τα προβλήματα αλλά και τα διλήμματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε σχέση πάντα με το ρόλο, που παίζουν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυθόρμητα και γεμάτα κέφι τα παιδιά, απηύθυναν στη συνέχεια στον κ.Λίμπουργκ τις ερωτήσεις τους σχετικά με τον κόσμο της ενημέρωσης κι εκείνος απαντούσε καταχειροκροτούμενος.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση των μέσων μαζικής ενημέρωσης διεθνώς, στα κέντρα βάρους της DW, στα fake news αλλά και στις δυσκολίες της δημοσιογραφίας σήμερα.

Τέλος, παρότρυνε τα παιδιά να σκέφτονται κριτικά και να μην υιοθετούν κάθε άποψη, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ