Κοινωνία

Θρίλερ με θάνατο 65χρονου καρκινοπαθούς στην Ιεράπετρα: Η εκταφή και η σύλληψη 45χρονου για ανθρωποκτονία

Ένα θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Ιεράπετρας, στο Λασίθι, καθώς περίπου δύο 24ωρα μετά την κηδεία 65χρονου Γερμανού - ο οποίος διέμενε μόνιμα στην περιοχή από το καλοκαίρι - αποκαλύφθηκε ότι ο άνδρας, ο οποίος βρέθηκε πεσμένος μέσα στο σπίτι του, δεν έφυγε από τη ζωή από τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε, αλλά από ανθρώπινο χέρι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο cretalive, μετά την κηδεία του 65χρονου, ο θάνατος του οποίου αποδόθηκε αρχικά σε παθολογικά αίτια, έφτασε στις Αρχές μια κομβικής σημασίας πληροφορία που έκανε λόγο την ύπαρξη ενός αγνώστου στο σπίτι του άνδρα.

Η πληροφορία αποδείχθηκε αληθής, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε, μεταξύ άλλων, κάμερα ασφαλείας που «έπιασε» κίνηση από νυχτερινή επίσκεψη ενός 45χρονου στο σπίτι του Γερμανού, λίγες ώρες πριν ο τελευταίος εντοπιστεί νεκρός. Ο άνδρας φαίνεται να μπήκε στο σπίτι 15 λεπτά πριν τις 21.00 το βράδυ 'έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και υλικό από άλλες κάμερες, οδήγησαν τις αρχές στην εκταφή της σορού του Γερμανού και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 45χρονο, με τον οποίο το θύμα φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, η ιατροδικαστής φέρεται να έχει εντοπίσει - μεταξύ άλλων - δύο χτυπήματα, παρ' όλα αυτά συνεχίζεται η διαδικασία των εξετάσεων, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως η αιτία θανάτου του 65χρονου, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί η ταφή και η εκταφή, διαδικασίες που αλλοιώνουν αναπόφευκτα τα στοιχεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κινήσεις του 45χρονου μετά την αναχώρηση του από το σπίτι την μοιραία νύχτα χαρακτηρίζονται ως ύποπτες και αυτές οι κινήσεις ήταν που έκαναν τις Αρχές να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και να ξετυλίξουν το κουβάρι γύρω από τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Γερμανού.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

«Συνελήφθη, σήμερα (15.04.2024) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Αγίου Νικολάου για ανθρωποκτονία αλλοδαπού.

Ειδικότερα την 07.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκε, από οικείο πρόσωπο, νεκρός αλλοδαπός εντός της οικίας του με πρώτες ενδείξεις θανάτου παθολογικά αίτια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ωστόσο, κατόπιν κατάλληλης και εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, συλλέχθηκαν στοιχεία, από την ενδελεχή ανάλυση, επισκόπηση και συνεκτίμηση των οποίων, προέκυψε ως δράστης 45χρονος ημεδαπός. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής για να απολογηθεί.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος