Ελληνοτουρκικά

Εμείς υποχωρούμε και αυτοί προχωρούν-Νέο Στόλο ναυπηγεί ο Σουλτάνος και η Ελλάδα ακυρώνει Κορβέτες και αγορά C-130J

Κύμα ακυρώσεων και “ παγώματος” έχει πέσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό σίγουρα δεν είναι καθόλου καλό λόγω του ύπουλου παιχνιδιού των Τούρκων στο Αιγαίο.

Σταματά και η απόκτηση καινούργιων μεταφορικών αεροσκαφών για την ελληνική πολεμική Αεροπορία, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές και προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τα υπάρχοντα μεταφορικά αεροσκάφη μας.

Η Τουρκία και ο Ερντογάν αποφάσισαν να ναυπηγήσουν έναν στόλο μέχρι το 2030, για να κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η χώρα μας κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Οι Τούρκοι αποφάσισαν την ναυπήγηση 4 νέων Φρεγατών κλάσης Istif, 2 Περιπολικών Ανοικτής Θαλάσσης κλάσης Hisar, νέων Πυραυλακάτων, νέων Αρματαγωγών, νέων Ναρκοθηρευτικών, και ετοιμάζουν δεύτερο Αεροπλανοφόρο με το όνομα TRAKYA.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα το 2030 περίπου 30 Πολεμικά πλοία πρώτης γραμμής, με 16 από αυτά να είναι σύγχρονα (Οχτώ Φρεγάτες Istif, 4 αναβαθμισμένες Φρεγάτες ΜΕΚΟ-200 4 Κορβέτες κλάσης Ada).

Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο κυριαρχίας στην θάλασσα και για παράδειγμα ακόμα και τα νέα τουρκικά πλοία ανοικτής θαλάσσης, έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν μια σειρά από κύριες αποστολές, πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR), παράκτιας και υπεράκτιας θαλάσσιας περιπολίας, θαλάσσιες ειδικές και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, παράλληλα με αποστολές Έρευνας και Διάσωσης (SAR).

Την ίδια ακριβώς περίοδο το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα έχει σίγουρα Τρεις Φρεγάτες FDI , Τέσσερις Φρεγάτες ΜΕΚΟ αναβαθμισμένες και Επτά Πυραυλακάτους.

Προωθούμε την απόκτηση 4 Φρεγατών LCS από το Αμερικανικό Ναυτικό, οι οποίες αποσύρονται, πιθανότατα ως ενδιάμεση λύση, για να καλυφθούν τα κενά στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έως να παραλάβουμε τις νέες Φρεγάτες και να αναβαθμιστούν επιτέλους οι ΜΕΚΟ.

Το ακόμα πιο άσχημο είναι ότι ακυρώθηκε η δυνατότητα κατασκευής 4ης Φρεγάτας FDI με κόστος 1 δισ. ευρώ, αφήνοντας τους Γάλλους στα κρύα του λουτρού.

Χωρίς ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε Αιγαίο και μέρος την Ανατολικής Μεσογείου, όταν τελικά ξεκινήσουν οι εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Μετά την αύξηση 250% στις τουρκικές αμυντικές δαπάνες για το 2024, τώρα μαθαίνουμε ότι θα τοποθετηθεί σε 5-6 σύγχρονες μονάδες επιφανείας, με επικεφαλής το αποβατικό ελικοπτεροφόρο Αναντολού μια ισχυρή αεροναυτική δύναμη που προσβλέπει να εκτελεί αποστολές στην περιοχή της “ Γαλάζιας Πατρίδας” , δηλαδή σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.  

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έχει ανακοινώσει ότι θα τοποθετήσει σε 5 κύριες μονάδες επιφανείας το σύστημα Link 22, το οποίο έχει την ικανότητα να διασυνδέει όλες τα εναέρια, χερσαία, και ναυτικά οπλικά συστήματα αλλά και χερσαίες βάσεις σε ένα ενιαίο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών που βοηθά τα μέγιστα στην επικοινωνία και διοίκηση, ειδικά σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Η συνέχιση με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς των αμυντικών της δαπανών της Τουρκίας, όπου συγκεκριμένα για το 2024 σκοπεύει μόνο η αύξηση της σε σχέση με το 2023  να είναι περίπου 40 δις ευρώ, όσο δηλαδή περίπου ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας μας, δείχνει την επόμενη χώρα αποδέκτη της επιθετικότητας της, την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ