Ένοπλες Συρράξεις

Η Γαλλία επιβεβαιώνει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Πρώτη συμμετοχή παγκοσμίως για F-35 σε πολεμική επιχείρηση - Εγκλωβίστηκε από S-400 στη Συρία - Αναζητούν τους ιρανικούς πυραύλους Fateh-110 οι Ισραηλινοί (βίντεο)



Απόλυτη επιβεβαίωση του άρθρου μας Πρώτη συμμετοχή παγκοσμίως για F-35 σε πολεμική επιχείρηση – Εγκλωβίστηκε από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα (βίντεο-εικόνες) με εξαιρετική ακρίβεια: Iσραηλινό F-35I Adir πήρε το βάπτισμα του πυρός σε επιδρομή εναντίον στόχων στη Συρία τον περασμένο Ιανουάριο. Την είδηση επιβεβαιώνει ο Γάλλος δημοσιογράφος της Le Figaro, Georges Malbrunot, ο οποίος αναφέρει ως πηγές τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών. Όπως είμαστε εμείς σε θέση να γνωρίζουμε, το F-35 Adir δεν έχει λάβει μέρος μόνο μία φορά σε επιχείρηση στη Συρία αλλά αρκετές σε ένα ιδιότυπο πόλεμο νεύρων με τη Ρωσία. Όλες τις φορές εγκλωβίστηκε από ρωσικά αντιαεροπορικά S-400 Triumf.

Οι Ισραηλινοί έχουν επιχειρήσει πολλές φορές ενώ ειδικές δυνάμεις των Υπηρεσιών Πληροφοριών τους έχουν μπει και στο έδαφος της Συρίας όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.

Σύμφωνα με τoν Γάλλο δημοσιογράφο, ένα  F-35I που παραδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο έλαβε μέρος σε μια επιδρομή το βράδυ της 12ης προς την 13η Ιανουαρίου -τότε είχαμε  γράψει και εμείς το πρώτο άρθρο μας- εναντίον στόχων στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού μαζί με άλλα ισραηλινά μαχητικά.

Εδώ στο βίντεο δείτε εικόνες που "έπιασε η κάμερα" με τα ισραηλινά μαχητικά εντός Συρίας...
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/831845528241631232

https://www.youtube.com/watch?v=uUxX90AvvRs

Στόχος τους ήταν μια εγκατάσταση η οποία στέγαζε αποθηκευμένα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Mezzeh.

Τα συστήματα αυτά φέρονται να βρίσκονταν στα χέρια της Χεσμπολάχ.

Από τότε έχουν ακολουθήσει και νέες επιδρομές ,με την Ρωσία να παίζει με το Ισραήλ...

Τον Φεβρουάριο υπήρξε νέα επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με αεροσκάφη F-16ISUFA, F-35 Adir και F-15E Maan, εναντίον των προαστίων της Δαμασκού και των υψωμάτων μεταξύ Λιβάνου και Συρίας.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κτύπησαν από αέρος τις εγκαταστάσεις της 3ης μεραρχίας  του συριακού στρατού στην Δαμασκό αλλά και στα βουνά  Αλ Κατίφ, ανέφεραν αξιωματούχοι της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ ενώ καθορίζουν ως αρχικό στόχο τα στρατιωτικά λεωφορεία με μαχητές της οργάνωσης.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και του συριακού στρατού νωρίς την Τετάρτη στην ίδια περιοχή.

Επίσης ισραηλινό κτύπημα είχαμε και πάνω από τον Λίβανο στην περιοχή Baalbek στις 03:00 πμ την Τετάρτη, η οποία είχε ως πραγματικό αντικειμενικό στόχο τους λίαν επικίνδυνους πυραύλους της Χεζμπολάχ .

Ένας εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ από την πόλη της Yabroud στα προάστια της Δαμασκού είπε ότι τα  ισραηλινά F-16ISUFA  είχαν κυκλώσει  τον εναέριο χώρο του Λιβάνου για μισή ώρα.

Ως γνωστόν η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ διαθέτει  ένα τρομερό οπλοστάσιο  130.000 ρουκετών , περισσότερες από το άθροισμα όλων των 27 χωρών του  ΝΑΤΟ μαζί, το οποίο τρέμει στην κυριολεξία το Ισραήλ .

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του Κρεμλίνου, στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας  είναι τοποθετημένοι με μεγάλη κάλυψη ιρανικοί πύραυλοι 4ης γενιάς Fateh-110 και άλλα βλήματα που χρησιμοποιούν στερεά καύσιμα.

Κάθε ιρανικός πύραυλος φέρει κεφαλή που ζυγίζει 250-500 κιλά, η εμβέλεια του οποίου  καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια του Ισραήλ.

Το αποτελέσματα των επιθέσεων του Ισραήλ  κατά τη διάρκεια των οποίων εκτοξεύθηκαν  έξι πύραυλοι στα φυλάκια της 3ης μεραρχίας του συριακού στρατού, καθώς και προς τις κρύπτες ( με τους πυραύλους) στα βουνά στο Αλ Κατίφ, είναι άγνωστα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πολλά οχήματα της Χεζμπολάχ  έπιασαν φωτιά και καταστράφηκαν ολοσχερώς .

Οι εκρήξεις ακούγονταν  έως το χωριό  Nahla στην ανατολική κορυφογραμμή με τον Λίβανο .

Λίγες ημέρες αργότερα, ελικόπτερα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν θέσεις του συριακού Στρατού στην επαρχία  Quneitra στο νότιο τμήμα της χώρας, ως αντίποινα  για την  εκτόξευση  οβίδας από συριακό άρμα μάχης.

Η  Ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση δικαιολογήθηκε  για την επίθεση λέγοντας ότι αυτήν ήταν προληπτικού χαρακτήρα,  κατά των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων μετά την πτώση βλήματος από άρμα μάχης κατά του ελεγχόμενου από το Ισραήλ τμήματος  των υψωμάτων του Γκολάν.

Αποκλειστική φωτογραφία

«Μετά από την ρίψη βλήματος που εκτοξεύθηκε  από  πυροβόλο ενός άρματος μάχης  από την συριακή πλευρά το βλήμα  χτύπησε σημείο  στο βόρειο τμήμα των υψωμάτων του Γκολάν, και τότε ο Ισραηλινός Στρατός επιτέθηκε στο συριακό Στρατό», ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Ιουλίου 2016 που δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα για την Άμυνα της Δημοκρατίας, Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι σε οποιοδήποτε μελλοντικό πόλεμο με την οργάνωση Χεζμπολάχ, αυτή θα  έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει «χιλιάδες θανάτους αμάχων» στο Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ έχει, μεταξύ άλλων απειλήσει ότι θα  επιτεθεί σε δεξαμενές αμμωνίου στη Χάιφα, κάτι που  θα μπορούσε να σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με γαλλικό ενημερωτικό δελτίο των μυστικών υπηρεσιών DGSE, κατά τους τελευταίους μήνες η ισραηλινή πολεμική αεροπορία αύξησε σημαντικά τον αριθμό των επιθέσεων της στο συριακό έδαφος εναντίον κυρίως της οργάνωσης «Χεζμπολάχ» η οποία διαθέτει πλέον σύγχρονα όπλα.

Πηγές στη Μόσχα και το Τελ Αβίβ ανέφεραν ότι υπάρχει μια μυστική συμφωνία με στόχο τη μείωση της σύγκρουσης, δηλαδή να αποτραπεί η «συνάντηση» ρωσικών και Ισραηλινών αεροσκαφών στον συριακό εναέριο χώρο .

H ισραηλινή  πλευρά  μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να πείσει τους Ρώσους ότι ο στόχος είναι να αποτραπεί η προμήθεια όπλων, κυρίως πυραύλων και συστημάτων εντοπισμού των ισραηλινών θέσεων στα υψώματα του Γκολάν  από  τις σιιτικές πολιτοφυλακές .

Το Ισραήλ υποσχέθηκε ως αντάλλαγμα να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα στη σύγκρουση μεταξύ Δαμασκού και των τρομοκρατών.

Οι επιθέσεις των Ισραηλινών εναντίον κυβερνητικών στόχων της Συρίας θα έπρεπε να εκληφθούν από το Κρεµλίνο ως «πρόκληση», δεδοµένου ότι η Ρωσία µάχεται στο πλευρό του Άσαντ . Ωστόσο δεν υπήρξε καµία αντίδραση από  µέρους της.

Όπως αποδεικνύεται όμως  και από άλλες πηγές, όντως η ύπαρξη αυτής της  ιδιότυπης συμφωνίας ανάμεσα σε Μόσχα και Τελ Αβίβ,  η οποία έχει εκνευρίσει το Ιράν  και τους Μουλάδες, υφίσταται κανονικά και με το νόμο.

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/831980800262414336

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...