Αρχείο

Δυστυχώς εικόνες παγκοσμίου πολέμου: Δεν έχει άλλη επιλογή πλέον ο Β.Πούτιν καθώς ο Ν.Τραμπ δεν ελέγχει το ΝΑΤΟ - "Σκέπασαν" τον ουρανό τα μαχητικά - Κάρφωσαν τη σημαία των ΗΠΑ στα ρωσικά σύνορα


των Γ. Μοτσάκου και Β.Καπούλα

Πρόβα παγκοσμίου πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ παρά τις διαβεβαιώσεις της ανώτατης αμερικανικής ηγεσίας και προσωπικά του Τραμπ, περί «συνεννόησης» των δύο πλευρών. Πριν λίγο οι ΗΠΑ προχώρησαν σε εκτόξευση ICBM Minuteman III από την αεροπορική βάση LF-10 Vandenberg στην Καλιφόρνια ενώ λάμβανε χώρα μια πρόκληση που δεν είχε συμβεί ποτέ: Αμερικανοί στρατιώτες παρέλασαν σε Εσθονία και Λετονία καρφώνοντας την Αμερικανική σημαία σε περιοχές με 80% Ρώσους ακριβώς δίπλα στα ρωσικά σύνορα. Όλες οι Στρατιωτικές Περιφέρειες της Ρωσίας είναι σε ετοιμότητα...

700 μονάδες οπλισμού έφτασαν στο Βέλγιο από τις ΗΠΑ ενώ τα Γερμανικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα μπήκαν στην Λιθουανία.

Αμερικανικές δυνάμεις έφτασαν και στην Ρουμανία ενώ η ενώ η πρωθυπουργός Dalia Grybauskaitė καλωσόριζε τη δύναμη του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

Ο Αρχιστράτηγος Β.Πούτιν μαζί με τον Υπουργό Άμυνας εφαρμόζουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης με μαζική στρατιωτική κινητοποίηση

Έτσι δόθηκε εντολή για μαζική κινητοποίηση των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων όπως ονομάζονται και είχαμε άμεσα 150 ρωσικά αεροσκάφη στον αέρα ενώ ενεργοποιήθηκαν 200 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα καλύπτοντας τεράστιες εκτάσεις.

Περίπου 45.000 στρατιώτες και 1.700 οπλικά συστήματα παντός είδους στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων των 150 αεροσκαφών και 200 συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων, ενεπλάκησαν στον  έλεγχο ετοιμότητας μάχης , τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Αλέξανδρος Φομίμ.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των στρατιωτικών ακολούθων  των πρεσβειών που είναι διαπιστευμένοι στη Μόσχα.

«Καθώς ο έλεγχος είναι αιφνιδιαστικός και δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου σύμφωνα με την συνθήκη της Βιέννης που βρίσκεται στα έγγραφα του ΟΑΣΕ, δεν απαιτείται καμία επίσημη ειδοποίηση. Εμείς όμως σας  ενημερώνουμε σε μια χειρονομία καλής θέλησης», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός  άμυνας.

Ο αιφνιδιαστικός  έλεγχος πολεμικής ετοιμότητας  των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων  ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου με απόφαση του Ρώσου Προέδρου και του αρχιστράτηγου  Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τέθηκαν σε άμεση ετοιμότητα όλες οι μονάδες αεράμυνας , συμπεριλαμβανομένων των συστοιχιών  S-300 και S-400. Οι μονάδες αεράμυνας  Μόσχας και της κεντρικής βιομηχανικής περιοχής της Ρωσίας τέθηκαν επίσης  σε υψηλή επιφυλακή.

Ταυτόχρονα, δόθηκε αιφνιδιαστική εντολή ενεργοποίησης των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στο Καλίνινγκραντ από την Μόσχα, η οποία  στοχοποίησε άμεσα ευρωπαϊκές  χώρες  και ειδικά Πολωνία και  Γερμανία , με την τελευταία να αποστέλλει στην Εσθονία «βαριά» εξοπλισμένες χερσαίες δυνάμεις για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Χθες το βράδυ εντελώς αιφνιδιαστικά δόθηκε η εντολή από το ρωσικό γενικό επιτελείο και τα πληρώματα  των αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 Triumf, κατέλαβαν τις θέσεις τους , μαζί με μονάδες επιφανείας του στόλου της Βαλτικής.

Τα πλοία με τα δικά τους πυραυλικά συστήματα και οι επίγειες συστοιχίες S-400 Triumf έφτιαξαν μια «ομπρέλα» εξουδετερώνοντας  «εχθρική»  μαζική επίθεση πυραύλων  ενός εικονικού εχθρού (ΝΑΤΟ), επιβεβαίωσε ο  εκπρόσωπος του στόλου Ρ.  Μάρτοφ.

«Σύμφωνα με το σχέδιο των ασκήσεων ελέγχου ετοιμότητας , τα ραντάρ επιφανείας –αέρος του στόλου είχαν ανιχνεύσει επικείμενη μαζική αεροπορική επίθεση του εχθρού εντός της οριοθετημένης περιοχής ευθύνης .

Δόθηκε αμέσως εντολή στις συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 Triumf να καταστρέψουν , όπως και έκαναν όλους τους στόχους. Στις ασκήσεις συμμετείχαν και μικρού βεληνεκούς  κινητά αντιαεροπορικά συστήματα  Pantsyr-S1», δήλωσε ο Μάρτοφ.

Κατά τη διάρκεια των αιφνιδιαστικών ασκήσεων, τα ρωσικά πληρώματα μάχης εξουδετέρωσαν πάνω από 30 εικονικούς στόχους στον αέρα, αποδεικνύοντας την τρομερή ισχύ αυτού του συστήματος το οποίο αλλάζει τα δεδομένα στην Ευρώπη.

Οι  συνεχείς  αφίξεις νατοϊκών δυνάμεων  στην βαλτική , αλλά κυρίως η αναζωπύρωση του πολέμου στην Α.Ουκρανία έχουν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο ( Οι γερμανικές ερπύστριες θα ακουστούν και πάλι στην Λιθουανία δίπλα στα ρωσικά σύνορα μετά από 72 ολόκληρα χρόνια), αναφέραμε την Γερμανοί πάνοπλοι στρατιώτες ξανάρχονται σε λίγες ημέρες σε εδάφη  όπως αυτό της Λιθουανίας στο οποίο ακούγονταν οι γερμανικές ερπύστριες πριν από 72 ολόκληρα χρόνια,  όταν ήταν σε εξέλιξη ένας ανελέητος και σκληρός παγκόσμιος πόλεμος.

Οι πρώτοι Γερμανοί στρατιώτες ήρθαν και μάλιστα έχουν αναλάβει πλήρη δράση μαζί με τα τεθωρακισμένα οχήματα τους στην  Λιθουανία, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η δράση τους θα συμβάλει στην υποτιθέμενη  αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας, η οποία ευρίσκεται στην «σφαίρα της φαντασίας» αυτών που θέλουν να περικυκλώσουν την «ρωσική αρκούδα».

Ο γερμανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιπλέον 36 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης «Boxer», φορτώθηκαν σε ένα τρένο στη Βαυαρία στο δρόμο για την πόλη Rukla στην Λιθουανία.

Η Γερμανία θα ηγηθεί στρατιωτικού σχηματισμού  του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, δίπλα στα ρωσικά σύνορα.

Η γερμανική μονάδα συνολικά θα περιλαμβάνει  450 στρατιώτες και εξοπλισμό, μεταξύ των οποίων των σύγχρονων αρμάτων μάχης Leopard «Α2» και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού «Marder».

Ολόκληρος ο νατοϊκός σχηματισμός θα αριθμεί  1.000 στρατιώτες, και  δυνάμεις  θα στείλουν  η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Νορβηγία και το Λουξεμβούργο.

Στρατιωτικός σχηματισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Βρετανίας θα σταθμεύει στην Πολωνία, την Λετονία και την Εσθονία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην Βαλτική.

Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 και ΤΟΜΑ  Marder ΙΡν, θα μετακινηθούν σχεδόν δίπλα στα σύνορα με την Ρωσία.

Οι μονάδες της Bundeswehr επιπρόσθετα θα λαμβάνουν υποστήριξη από τις δυνάμεις του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας σε μια κίνηση η οποία θεωρείται από το Κρεμλίνο άκρως προκλητική.

Απέναντι στους Γερμανούς έχει λάβει θέση η πανίσχυρη 76η ρωσική αερομεταφερόμενη μεραρχία Φρουράς, που εδρεύει στο Pskov (στα σύνορα με την Εσθονία).

Πρόκειται για μία επίλεκτη και πανίσχυρη μεραρχία η οποία αναπτύσσεται μαζί με τις οργανικές μονάδες και τον εξοπλισμό της σε χρόνο ρεκόρ οπουδήποτε απαιτηθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος  Β.Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει αυστηρή εντολή στο Σ.Σοιγκού να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε αυτήν την πλευρά των συνόρων για να αντιμετωπιστεί το ΝΑΤΟ με «όλους» τους τρόπους.

Η παρουσία νατοϊκών δυνάμεων στην Βαλτική, θα επιφέρει αιφνιδιαστική ρωσική «απάντηση» λίαν συντόμως με σκοπό την πρόκληση αιφνιδιασμού της συμμαχίας στον «πόλεμο» των εντυπώσεων στους λαούς της Ευρώπης.

: US troops have also arrived in Romania. pic.twitter.com/CW5Ex8glPj
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/828290317786955776

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/828279792155901953

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/829731045448744960

https://twitter.com/Eire_QC/status/829453504616001536

https://twitter.com/Eire_QC/status/828960112727449600

https://twitter.com/Eire_QC/status/828957069269147648

https://twitter.com/Eire_QC/status/828689592576569348


Χθες έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες ότι για περίπου 10 ώρες πάνω από τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των Ρωσόφωνων και των Ουκρανών,  πετούσε αμερικανικό μη επανδρωμένο αερόχημα τύπου UCAV , κάτι που προκάλεσε την οργή της Μόσχας.

https://youtu.be/KtpSWntjHkY

Το Κρεμλίνο αρνείται επίσης να σχολιάσει τα σχέδια της Ουάσινγκτον για την αναθεώρηση του πυρηνικού  δόγματος της χώρας.

Σε άρθρο με τίτλο (πρώην στρατηγός του ΝΑΤΟ: «Αναπόφευκτος ο πυρηνικός πόλεμος με τη Ρωσία το 2017»!), είχαμε αναφέρει ότι ένας πρώην στρατηγός του ΝΑΤΟ και υποδιοικητής των δυνάμεων της Συμμαχίας αποκάλυψε το χειρότερο δυνατό σενάριο που επεξεργάζονται οι Δυτικοί: Πυρηνικός πόλεμος με την Ρωσία το 2017.

Ο Στρατηγός Ρίτσαρντ Σίρεφ, από την Βρετανία, υπηρέτησε σαν υποδιοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη από το 2011 έως το 2014 και αναφέρει ότι το βιβλίο του, μία φανταστική ιστορία η οποία περιγράφει έναν πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία στις χώρες της Βαλτικής το 2017.

Το έργο βασίζεται σε ένα «άκρως αληθοφανές» σενάριο, το οποίο εμπνεύστηκε από την μοντελοποίηση μελλοντικών συγκρούσεων'

Το κίνητρο για τις ρωσικές ενέργειες θα είναι η κατανόηση των αδυναμιών του ΝΑΤΟ, αλλά και οι προσπάθειες περικύκλωσις της   από την Συμμαχία.

«Πρέπει να κρίνουμε τον Πρόεδρο Πούτιν από τις πράξεις του και όχι από τα λεγόμενά του», δήλωσε ο Σίρεφ στο ραδιόφωνο του BBC.

Οι κινήσεις του ΝΑΤΟ με την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Συμμαχία αλλά και οι κυκλωτικές κινήσεις του σε Μαύρη Θάλασσα, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Γεωργία, Βαλτική, Αιγαίο, κτλ και η αντίδραση της Ρωσίας  δεν αφήνουν περιθώριο για το που οδεύουν τα πράγματα.

Σε  άρθρο με τίτλο (Ο χάρτης του τρόμου: Ποιες χώρες της ΕΕ αποτελούν στόχο των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων), έχουμε επισημάνει ότι η έλευση  προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή του Καλίνινγκραντ έχει αλλάξει δραματικά  την κατάσταση ασφαλείας στα κράτη της κεντρικής Ευρώπης και της  Βαλτικής.

Τα ρωσικά προηγμένα  πυραυλικά συστήματα έχουν σημάνει συναγερμό στις ένοπλες δυνάμεις μιας σειράς από χώρες της περιοχής, όπως της Γερμανίας, Πολωνίας, Βρετανίας, των χωρών της κεντρικής Ευρώπης  κά .

Το Κρεμλίνο μπορεί να  απέρριψε κατηγορηματικά  τις «ανησυχίες» της δύσης από την την τοποθέτηση των προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, αλλά η ουσία δεν αλλάζει και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αναφέρουν πηγές στις  αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η ρωσική πυραυλική τεχνολογία, η οποία έχει αναπτυχθεί στο Καλίνινγκραντ, μέσω χαρτών μας καταδεικνύει ότι οι πρώτες χώρες που θα πληγούν εκτός από αυτές της Βαλτικής είναι η Γερμανία και η Πολωνία.

Αυτό ας το έχει υπόψη του ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...