Ελληνοτουρκικά

Τύμπανα πολέμου: Nέα Ίμια ή ολοκληρωτικός ελληνοτουρκικός πόλεμος; - Η εισήγηση του "σκληροπυρηνικού" Δ.Γράψα... (βίντεο)


Εδαφικός ακρωτηριασμός ή απάντηση με κάθε μέσο σε ενδεχόμενη κατάληψη βραχονησίδας από Τούρκους κομάντο; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τους επιτελείς του Πενταγώνου καθώς οι εξελίξεις και οι ώρες είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα της αιφνιδιαστικής πρώτης κίνησης αλλά την τελευταία κουβέντα θα την πει ο Ελληνικός Στρατός, η Αεροπορία και το ΠΝ. Όπως αναφέραμε πρώτοι το πρωί στο άρθρο μας Ο Π.Καμμένος συναντήθηκε με τρεις επίτιμους Α/ΓΕΕΘΑ που έχουν διαχειριστεί κρίση με την Τουρκία στο Αιγαίο – Τι είπαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε σήμερα στο Πεντάγωνο του επίτιμους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ,ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη, πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο και στρατηγό Δημήτρη Γράψα σε μια συνεδρίαση μαμούθ 3 ωρών ενώ πήγαν μαζί και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ελπίζουμε μόνο ο Π.Καμμένος να άκουσε τα όσα είχε να του πει ο Δ.Γράψας καθώς τότε ήταν αυτός που είχε χαρακτηριστεί "σκληροπυρηνικός" επειδή είχε επανδρώσει βραχονησίδες με 1.000 κομάντο καθώς υπήρχαν πληροφορίες περί τουρκικής κίνησης και προσπάθεια κατάληψης εθνικού εδάφους ενώ ήταν έτοιμος να δώσει εντολή προσβολής των Τούρκων αν ανέβαιναν σε ελληνικό έδαφος...

Όμως μια σκληρή προσέγγιση χρειαζόμαστε τώρα με την Τουρκία καθώς από τις τουρκικές κινήσεις φαίνεται ότι η Άγκυρα δεν μας εκλαμβάνει σοβαρά... Το συμβάν στο Φαρμακονήσι και όχι μόνο αυτό δείχνει...

Ήρθε η στιγμή που όλες οι πολιτικές ηγεσίες μας θα πρέπει να αναλογιστούν πως και γιατί έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι με την στρατηγική της ..."ψυχραιμίας" και του κατευνασμού να έχει καταρρεύσει. Η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή μακροχρόνια σχέδια εις βάρος της Ελλάδας και αν τώρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη δεν ανταποδώσουμε δυναμικά τότε για άλλη μια φορά θα χάσουμε το παιχνίδι. Και η χώρα δεν αντέχει Ίμια Νο2.

Οι εξελίξεις είναι κρίσιμες και κάθε συμβολισμός μετράει. Γι” αυτό θα αναφέρουμε επίσης πώς στη συνάντηση με Π.Καμμένο υπήρχε ένας επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ από κάθε κλάδο, Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία, ενώ και οι τρεις έχουν διαχειριστεί κρίση στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι, οι κ.κ. Χηνοφώτης και Γιάγκος ήταν αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ αντίστοιχα όταν το τουρκικό μαχητικό εμβόλισε το F-16του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ανοιχτά της Καρπάθου.

Ο Δημήτρης Γράψας είχε και αυτός χειριστεί κρίση με τους Τούρκους να επιχειρούν απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα που τελικώς απετράπη. Ήταν μία ανάλογή περίπτωση με αυτή στη νήσο Παναγιά το περασμένο Πάσχα. Οι θέσεις του στρατηγού Γράψα ήταν εθνικές, πατριωτικές και είχε εισηγηθεί δραστικά μέτρα απέναντι στους Τούρκους ως όφειλε. Αυτή η στάση του στην κρίση εκείνη κάποιοι λένε ότι του στοίχισε τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ γιατί η τότε κυβέρνηση δεν ήθελε «σκληροπυρηνικούς».

Η τουρκική μονταζιέρα δουλεύει στο φουλ ενώ το επεισόδιο πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνο ανάλογα και με την πορεία των δημοσκοπήσεων εντός της Τουρκίας. Χαρακτηριστικά του υβριδικού πολέμου εναντίον της χώρας μας είναι ότι τις τελευταίας ώρες έχουν στοχοποιηθεί προσωπικά τόσο ο ΑΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, όσο και ο ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιάς. Οι Τούρκοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητάνε "αίμα' ενώ κάνουν σημαία την παρουσία του Α.Στεφανή στη νήσο Παναγιά αλλά και τις δηλώσεις του Ν.Κοτζιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ισχυρό μήνυμα του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή που έδωσε στο Ιερό Ναό της Χίου την περασμένη Κυριακή αναμεταδίδεται στην Τουρκία με Τουρκικούς υπότιτλους όπως αναφέρει ο veteranos.gr

Στρατιωτικές πηγές της Άγκυρας απάντησαν μέσω της "Χουριέτ" στον Ν.Κοτζιά λέγοντας ότι "ο Στρατηγός Ακάρ αφού επισκέφθηκε τις βραχονησίδες Ίμια από κοντινή απόσταση και για όσο χρειαζόταν στη συνέχεια αποχώρησε. Δεν υπήρξε καμία δύναμη για να σταματήσει το Στρατηγό Ακάρ να επισκεφτεί την περιοχή. Εκτός αυτού βρισκόταν εκεί το τουρκικό ναυτικό και η αεροπορία και είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο. Ο εν λόγω υπουργός, ούτε ήταν παρών στο περιστατικό, ούτε προσπάθησε να είναι, ίσα ίσα φαίνεται να μην γνωρίζει καν για τους ναυτικούς του που το έσκασαν".


Yunan Komutan Haddini Aştı! İşgal Edilen Türk... από haberler

https://twitter.com/o_bgc/status/835216450025582594

https://twitter.com/BodrumKentTv/status/835209381184667650

https://twitter.com/enginbas/status/835172597746761728

To "Τσεσμέ" έφυγε από το Αιγαίο όχι για λόγους αποκλιμάκωσης αλλά γιατί πλέον το μέτωπο μεταφέρθηκε και στο "εσωτερικό" της Ελλάδας. Η Τουρκία θα μας πιέσει με κάθε τρόπο προκειμένου να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο ενώ η οσμή προβοκάτσιας με τους δύο Τούρκους κομάντο, Μόνιμοι Επιλοχίες Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρικ, των δυνάμεων SAT είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κομάντος εισήλθαν από τον Έβρο με τα πόδια.

Μάλιστα όχι μόνο απέκρυπταν ότι είναι στρατιωτικοί αλλά δήλωναν και άλλα επαγγέλματα συγκεκριμένα ηλεκτρολόγοι σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και να κρατήσουν μυστική την ιδιότητα τους. Τα ερωτήματα όπως αναφέρει και ο veteranos.gr είναι πολλά, όπως:

1.Πρόκειται για επαγγελματίες Στρατιωτικούς, μόνο τέτοιοι υπηρετούν στην Μονάδα που έχει εκπαιδευτεί και μπορεί να εκτελέσει & αποστολές δολοφονίας στόχων και εκτός Τουρκίας!

2. Που κρύβονταν εδώ και τόσους μήνες και πως κατάφεραν να μην συλληφθούν παραμένοντας τόσους μήνες σε μια χώρα που ο ένας καρφώνει τον άλλον ακόμη και σε Στρατιωτικές Μονάδες !

3.Αν ήθελαν να διαφύγουν με το μπάχαλο που επικρατεί στην Ελλάδα με το προσφυγικό ,θα μπορούσαν να παραμείνουν στη χώρα χωρίς κανείς να τους πάρει χαμπάρι …Μην ξεχνάτε ότι έχουν ειδική εκπαίδευση και δεν πρόκειται απλούς Κομάντος !

Μην ξεχνάμε ότι oι Κομάντος αυτοί έχουν επιλεγεί να προστατεύουν τους Τούρκους Αξιωματούχους και μπορούν να επιβιώσουν παντού σε όλα τα εδάφη και με όλες τις συνθήκες …

4.Παρουσιάστηκαν με δικηγόρο και βέβαια στην Ελλάδα αφού ανακάλυψαν ,άγνωστο πως την ιδιότητα τους αντί να τους μεταφέρουν σε φυλακές με την παρουσία της ΕΥΠ και του Στρατού ..

Οι επίλεκτοι αρχικά δήλωσαν ότι είναι… ηλεκτρολόγοι και τεχνικοί στο επάγγελμα. Στη συνέχεια όμως οι δύο άντρες της τουρκικής στρατιωτικής ομάδας των Μπορντό Μπερελί, όταν εμφανίστηκαν μπροστά στους αστυνομικούς μαζί με δικηγόρους στις 15 Φεβρουαρίου είπαν τα πραγματικά τους ονόματα.

Με μια λακωνική ανακοίνωση που περιπλέκει ακόμη περισσότερα τα πράγματα ,η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε τα της συλλήψεως των δύο Τούρκων !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζεται ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.

Σχόλιο: δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αφού οι Τούρκοι Κομάντος Καταζητούνταν στην Τουρκία επί ποινή Θανάτου και αφού δεν έφεραν απολύτως κανένα έγγραφο επάνω τους …Ποιος ο λόγος να αναφέρουν τα πραγματικά τους ονόματα ;

Kάτι πολύ χοντρό ετοιμάζει η Τουρκία...Πάντως η Κ/Φ «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» περιπολεί στα Ίμια. Δείτε βίντεο από την περιοχή


Kανονιοφόρος «Αήττητος»

https://www.youtube.com/watch?v=g4P_IaUA2QIhttps://www.youtube.com/watch?v=WQ8iqOO2hI0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...