Αρχείο

Τύμπανα πολέμου: Το ΝΑΤΟ ξεκινά την αναδιάταξη των Βαλκανικών συνόρων - Ποια είναι η πρώτη χώρα - Αναμένονται σφοδρές εκρήξεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΝΑΤΟ φέρεται να έχει σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσει άμεσα και με βάση το οποίο θα ξεκινήσει η αναδιάταξη των Βαλκανικών συνόρων. Το σχέδιο τιτλοφορείται με την βαρύγδουπη ονομασία «εσωτερική αναδιοργάνωση» της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στις εθνότητες, απόσχιση των Σέρβων της "χώρας" και προσχώρηση τους στην Σερβία με ρωσική στρατιωτική βοήθεια.

Πρόκειται για ένα σχέδιο τύπου «Καλλικράτη» με το οποίο το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει αρχικά να αναδιατάξει τα σύνορα εντός της Βοσνίας σε βάρος πάντα των Σερβοβόσνιων, οι οποίοι επικαλούνται  την συνθήκη του Ντέιτον.

Ο αντιπρόεδρος της Κροατικής Εθνότητας, Jerković είπε ότι, μετά την «εσωτερική αναδιοργάνωση» της Β-Ε, η κροατική εθνότητα θα λάβει μεγάλο μέρος της περιοχής Posavina και τμήματα της Δημοκρατίας Σέρπσκα τα οποία θα  συγχωνευθούν»!

Το σχέδιο όμως θα έχει και συνέχεια σε άλλες χώρες όπως Σκόπια-Κόσοβο...

Η καθησυχαστική δήλωση του Σερβοβόσνιου προέδρου της δημοκρατίας Σέρπσκα στην Βοσνία, Μίλοραντ Ντόντικ, με την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αλλαγής των συνόρων της Βοσνίας ή απομείωση της θεσμικής ικανότητας της, αποτελεί ένδειξη προς τα που θα οδηγηθούν τα πράγματα.

Βερολίνο και Βρυξέλλες θέλουν να σαφέστατα να «απομειώσουν» την θεσμική ισχύ της χώρας έναντι της κυβερνήσεως , πράγμα που θα επιφέρει στην συνέχεια «αλλαγή συνόρων».

Ο Σερβοβόσνιος πρόεδρος ομιλεί για την πολιτική πάλη του όλα τα προηγούμενα χρόνια, για τη διατήρηση της δημοκρατίας των Σερβοβόσνιων (Republika Srpska) και την διατήρηση των αρμοδιοτήτων  που έχουν εκχωρηθεί σε αυτήν και απορρέουν από στη συμφωνία του Ντέιτον, γράφει ο τοπικός τύπος.

Ο ίδιος θέλοντας να φανεί «νομιμόφρονας» δεν θέτει προς το παρόν ζήτημα αλλαγής συνόρων αλλά η επιβολή νομικού και πολιτικού πλαισίου «ομηρίας» από την κεντρική κυβέρνηση κατά παράβαση της συμφωνίας του  Ντέιτον,  θα του δώσει το «πάτημα» για  να ζητήσει την απόσχιση της δημοκρατίας του .   

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του αντιπροέδρου της κροατικής εθνότητας Γιόσιπ Γιέρκοβιτς, ο οποίος μίλησε για το ενδεχόμενο της τροποποίησης των ορίων της σερβοβοσνιακής δημοκρατίας , ο Ντόντικ δήλωσε ότι είναι απολύτως απαράδεκτη και ανεφάρμοστη, και ότι, σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις αξιωματούχων , αντιπροσωπεύει την προσωπική του άποψη.

«Προτίθεται η Ομοσπονδία της Β-Ε να ξεκινήσει διαδικασία ομοσπονδιοποίησης, και αυτό είναι ένα ερώτημα για την Ομοσπονδία καθώς οι  πολιτικοί έχουν την πολιτική ευθύνη για ένα τέτοιο εγχείρημα», πρόσθεσε ο Ντόντικ.

Τα σχέδια τους αυτά θα είχαν εφαρμοστεί και υλοποιηθεί με την βοήθεια του ΝΑΤΟ , αλλά τους χάλασε τα σχέδια ο Πούτιν και τώρα και ο Τραμπ , ο οποίος κατανόησε ότι η συμμαχία είχε μετατραπεί στο «μακρύ χέρι"της νέας τάξης πραγμάτων .

Σε άρθρο μας με τίτλο (Τύμπανα πολέμου στην Βοσνία – Σέρβος ΑΓΕΣ: «Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε σε περίπτωση απόσχισης των Σερβοβόσνιων ), είχαμε αναφέρει ότι ευθεία απειλή πολέμου υπέρ του σερβικού τμήματος της Βοσνίας είχε εξαπολύσει ο αρχηγός του σερβικού γενικού επιτελείου στρατού αντιστράτηγος Σέφερ Χαλίλοβιτς, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει σε περίπτωση που η σερβική δημοκρατία ξεκινήσει ενέργειες  απόσχισης.

Επίσης και ο  υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς προειδοποίησε και αυτός με την σειρά του  ότι η Σερβία είναι πανέτοιμη για έναν πόλεμο για να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας.

Όσο για τις νυν  δυνάμεις στην Βοσνία , πρόκειται για δυνάμεις εθνοφυλακής οι οποίες  είναι ελλιπώς οργανωμένες και εξοπλισμένες  και ευρίσκονται  κατά μήκος των συνόρων  των τριών εθνοτήτων που απαρτίζουν την Βοσνία .

Μιλάμε  για  τρεις ταξιαρχίες πεζικού, μια μουσουλμανική , μια κροατική και μία σερβική , ενώ οι μονάδες τους είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα. Ο στόχος είναι η παροχή  «ισορροπίας δυνάμεων» μεταξύ των τριών εθνοτήτων.

Εάν ξεσπάσει εμφύλιος  πόλεμος  ξανά,η "φωτιά" θα μεταδοθεί ταχύτατα στο Κοσσυφοπέδιο και την νότια Σερβία, ...έως την ΠΓΔΜ φτάνοντας μέχρι τα βόρεια ελληνικά σύνορα .    

https://youtu.be/jaDOyAI1VwI?t=4

 

https://youtu.be/nUzefdRywQ4?t=40

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...