Αρχείο

EKTAKTO: Τύμπανα πολέμου: O Zbigniew Brzezinski κάλεσε τον Μ.Ομπάμα να βομβαρδίσει τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις - Έγκριση και από CIA-Γενικό Επιτελείο


Του Βασίλη Καπούλα

O Zbigniew Brzezinski, η CIA, o πρώην Στρατηγός και διοικητής της CIA, David Petraeus, το γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ και ο John McCain κάλεσαν τον Μ.Ομπάμα να δώσει έγκριση για Αμερικανικές επιδρομές με πυραύλους cruise και άλλα "stand-off" όπλα εναντίον του συριακού Στρατού και συνεπώς και κατά των ρωσικών δυνάμεων. Αν υπερισχύσει η γραμμή τους τότε πολύ απλά έχουμε πόλεμο Ρωσίας-ΗΠΑ καθώς η θέση της Ρωσίας είναι δεδομένη όπως αναφέραμε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: O Β.Πούτιν «πέταξε το γάντι» στο ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τη Συρία με οποιοδήποτε κόστος – Θα καταρριφθούν μαχητικά των ΗΠΑ αν τολμήσουν…»

Η παρέμβαση του Zbigniew Brzezinski, θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή....

"Δεν θέλω να αποκαλύψω-ακόμα- τις ιδιωτικές συζητήσεις του Μ.Ομπάμα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο και τι ειπώθηκε για την κατάσταση στην Συρία η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη και λαμβάνουν χώρα πολλά γεγονότα" τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο David Petraeus είπε ότι συντελείται γενοκτονία στο Ανατολικό Χαλέπι και κάλεσε για βομβαρδισμούς εναντίον των συριακών δυνάμεων.

Όπως αποκαλύψαμε χτες στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ απαντούν στον Β.Πούτιν: Συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Μ.Ομπάμα για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας – Σε συναγερμό ο ρωσικός Στρατός  «η επιλογή που συζητείται είναι σαρωτικοί βομβαρδισμοί με πυραύλους cruise κατά θέσεων του συριακού Στρατού καθώς και με άλλα όπλα από μαχητικά και πλοία» είπε Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε «σκεφτόμαστε ακόμη και τον βομβαρδισμό χωρίς έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Οι βομβαρδισμοί θα είναι μυστικοί και χωρίς να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση» πρόσθεσε.

Ο John McCain, κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να δημιουργήσει μια "μέγιστη απειλή" για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις στην Συρία αν η "Ρωσία συνεχίσει τον αδιάκριτο βομβαρδισμό".

Μάλιστα απαίτησε να δοθεί και τελεσίγραφο στον Μ.Άσαντ ζητώντας του να βάλει τέλος στις επιδρομές.

"Αν η Ρωσία συνεχίσει τους βομβαρδισμούς , οι ΗΠΑ πρέπει να το κάνουν ξεκάθαρο ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να τεθούν τα ρωσικά μαχητικά υπό κίνδυνο".

Ο McCain κάλεσε επίσης για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας  και για εξοπλισμό της συριακής αντιπολίτευσης ώστε να πολεμήσουν τον Μ.Ασαντ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου,Peter Cook, είπε ότι αξιολογείται η μεταφορά και ανάπτυξη στην Συρία του αντιβαλλιστικού συστήματος S-300V4 και οι κίνδυνοι που αυτό θέτει στους πιλότους του διεθνούς συνασπισμού.

"Παρατηρούμε προσεχτικά την ανάπτυξη αυτού του συστήματος και αξιολογούμε τις συνέπειες που αυτό έχει. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του πληρώματος και των μαχητικών μας που εκτελούν επιχειρήσεις στους ουρανούς της Συρίας" τόνισε.

"Είμαστε πολύ σοβαροί σε αυτό το ζήτημα" πρόσθεσε.

"Δεν γνωρίζουμε γιατί η Ρωσία έστειλε αυτό το οπλικό σύστημα στην Συρία, Καμία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις δεν έχει μαχητικά. Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο σκοπός αυτής της κίνησης" ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ