Κόσμος

Τριάντα χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με την Πολωνία ενώ 10.000 ρώσοι ΕΠΟΠ θα προσληφθούν το 2016 !!

 

Η Ρωσία θα μετακινήσει τρείς τεθωρακισμένες  μεραρχίες με  περίπου 30.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων της σε μια άμεση κίνηση για την περικύκλωση των νατοϊκών  στρατευμάτων στην περιοχή, αναφέρει ο δυτικός τύπος.

Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι θα αποστείλει περίπου 4.000 στρατιώτες στην Πολωνία και τις πρώην σοβιετικές χώρες της Βαλτικής.

Τώρα, η Μόσχα «απαντά», ανακοινώνοντας τα σχέδιά της να επεκτείνει την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή .

«Το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επέκταση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που ευρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού σήμερα  Τετάρτη στην ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Μέχρι το τέλος του έτους δύο νέες διοικήσεις θα διαμορφωθούν  στην  δυτική  στρατιωτική περιοχή και μία στη νότια στρατιωτική περιοχή», είπε ο ίδιος.

Το Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει ότι οι  νέες αναπτύξεις στρατευμάτων του ΝΑΤΟ πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση των "προκλητικών" στρατιωτικών  ασκήσεων της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων της. Από το Δεκέμβριο, η Ρωσία έχει υλοποιήσει  πάνω από 1.000 ασκήσεις  πολέμου,  ανταποκρινόμενη στην αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ κατά μήκος των δυτικών συνόρων της.

Η Ρωσία έχει δαπανήσει ένα δισεκατομμύρια δολάρια κατά το 2015 και 2016 για την   αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων της  και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας όπλων της.

Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποσχεθεί να δαπανήσει περισσότερα από  300 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναδιοργάνωση του ρωσικού στρατού μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Μόσχα σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον 10.000 προσλήψεις σε  στρατιωτικό του τρέχοντος έτους, με στόχο να έχει  ένα εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες υπό τα όπλα .

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Εξοπλίζουν την περιοχή της Βαλτικής σε ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσία) είχαμε αναφέρει ότι κινητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Pantsir S1, μετακινήθηκαν από  τον  ρωσικό στρατό  στην βορειοδυτική Ρωσία. Αυτό αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Ταγματάρχη Ιγκόρ Mugin.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό η ένταση μεγαλώνει  ημέρα με την ημέρα και κάποια  στιγμή θα "ξεσπάσει" σε κανονική πολεμική σύγκρουση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...