Αρχείο

EKTAKTO! Ναυτικό επεισόδιο με προσέγγιση ρωσικών αεροσκαφών Su-24 στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook

Σύμφωνα με αμερικανική στρατιωτική πηγή, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά  Su-24 πραγματοποίησαν  «χαμηλή πτήση »πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook,  σε διεθνή ύδατα στην βαλτική θάλασσα. Η αμερικανική πλευρά ισχυρίζεται ότι το πλοίο πλησίαζε επικίνδυνα και ένα  ελικόπτερο  Ka-27.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο της πτήσης του Su-24 πάνω από το αντιτορπιλικό USS Ross, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη σύμφωνα με το πρκατορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλείται  στρατιωτικές πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα γεγονότα φέρονται να πραγματοποιήθηκαν στις  12 Απριλίου 2016 σε διεθνή ύδατα.

Η πηγή ισχυρίζεται  ότι τα ρωσικά αεροσκάφη έκαναν «βουτιά» και πέταξαν αρκετές φορές πάνω από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, από κοινού με ένα  ρωσικό ελικόπτερο Ka-27, τα οποία οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν  συνεχώς.

Σύμφωνα με  αμερικανικές πηγές, αυτές ήταν «οι πιο επιθετικές ενέργειες» κατά τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό που εκτυλίχτηκε στην Βαλτική θάλασσα και αποτελεί ενδεικτικό των προθέσεων της Μόσχας στην συνεχή παρουσία αμερικανικών πλοίων στην περιοχή.

Επειδή όλα έχουν την εξήγηση τους, υπενθυμίζουμε σύμφωνα με άρθρο  στο pentapostagma.gr με τίτλο (Σε «πολεμική ετοιμότητα» ο ρωσικός στόλος στο Καλίνινγκραντ !!), ότι Ρωσικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας και αποβατικές δυνάμεις  θα αποδείξουν τις  πολεμικές τους ικανότητές με βολές και  ασκήσεις  στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και την Βαλτική θάλασσα.

Η αναφορά των Αμερικανών περί « σοβαρού επεισοδίου» καταδεικνύει το πόσο ευμετάβλητη είναι η κατάσταση στην περιοχή της Βαλτικής θάλασσας για τις δύο υπερδυνάμεις.

Δείτε σχετικό Βίντεο εδώ:  http://edition.cnn.com/2016/04/13/politics/russian-fighter-jet-us-destroyer/index.html

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ