Κόσμος

Η Τουρκία παρέδωσε στους τζιχαντιστές αντιαρματικούς πυραύλους TOW για να σταματήσουν τα συριακά άρματα μάχης!

Ενδεικτικό της συμπεριφοράς της Άγκυρας είναι ότι μετά την αναγγελία της απόσυρσης των ρωσικών δυνάμεων , οι Τούρκοι προμήθευσαν άγνωστη ποσότητα  αντιαρματικών πυραύλων αμερικανικής κατασκευής στους «φίλους τους» τους τζιχαντιστές, αναφέρει  σχετικό δημοσίευμα.

Σκοπό τους είναι οι υπερσύγχρονοι αυτοί πύραυλοι να «σταματήσουν’ την αδιάκοπη προέλαση των συριακών αρμάτων μάχης που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Κατά την τελευταία ημέρα της κατάπαυσης του πυρός σε ολόκληρη την επικράτεια της Συρίας αυτή έχει παραβιαστεί τουλάχιστον 10 φορές.

Η Τουρκία όμως συνεχίζει να κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει  την  εκεχειρία. Τούρκοι πράκτορες  παρέδωσαν ένα μεγάλο   φορτίο πυρομαχικών, ο οποίο εμπεριείχε  σύγχρονους αντιαρματικούς πυραύλους "TOW".

Την ίδια στιγμή ο συριακός στρατός στο ανατολικό άκρο του αεροδρομίου, στην επαρχία  "Deir Ezzor", πραγματοποιούσε επιθέσεις που είχαν  ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση περισσοτέρων  από 20 τρομοκρατών του ISIS.

Στην ανατολική περιοχή της Χομς και στην  Παλμύρα συνεχίζονται  οι  άγριες μάχες του κυβερνητικού στρατού εναντίον των τζιχαντιστών . Οι άνδρες της λιβανέζικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» έχουν κινητοποιηθεί επίσης ενισχύοντας με τις δυνάμεις τους, με σκοπό  να βοηθήσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα στην Συρία να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα. .

Το θέμα είναι όμως ότι οι Τούρκοι ξεκίνησαν την προμήθεια « κρίσιμου» στρατιωτικού υλικού  στους αντάρτες του Ισλαμικού Στρατού με σκοπό να διακόψουν την προέλαση του συριακού στρατού και να οδηγήσουν σε τέλμα τον πόλεμο στην χώρα αυτή.

Για αυτό θα κάνουν τα πάντα στην κυριολεξία για να μεταβάλλουν τον ρου της ιστορίας και να αποκομίσουν κέρδη από την χώρα αυτή.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma,gr, με τίτλο (Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία για τους δικούς της σκοπούς), είχαμε τονίσει ότι  ο Τούρκος Πρόεδρος  Ερντογάν είναι σε βαθιά περίσκεψη σχετικά με το τι  πρέπει να πράξει η χώρα του  μετά την απόφαση της Ρωσίας να αποσυρθεί από την  Συρία.

Η Τουρκία προπάντων δεν βιάζεται, καθώς και οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμα  καμία  δημόσια δήλωση  μετά την απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει την απόσυρση των στρατιωτικών  δυνάμεων της  από την Συρία.

Τελικά αποφάσισαν να κινηθούν προμηθεύοντας όπλα τον ISIS με σκοπό να οδηγηθεί ο πόλεμος σε τέλμα, αναμένοντας  στο μέλλον να συμμετέχουν ακόμη και  σε ειρηνευτική δύναμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ