Εθνικά θέματα

Επίσκεψη με σοβαρό νόημα στην Ελλάδα του Προέδρου της Αρμενίας

Στην Αθήνα έρχεται ο Αρμένιος Πρόεδρος . Πρόεδρος Σερζ Σαργκσιάν, για να υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες σχετικά με την εμβάθυνση των Αρμενο-Ελληνικών διμερών σχέσεων και την συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Ο Πρόεδρος Σερζ Σαργκσιάν στις 14 - 15 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ανέφερε η Υπηρεσία Τύπου της αρμενικής Προεδρίας αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Σαργκσιάν θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλους αξιωματούχους στην πατρίδα μας .

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής αριθμού συμφωνιών για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ενώ στην συνέχεια οι κκ. Τσίπρας και Σαργκσιάν θα δώσουν συνέντευξη τύπου με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των διμερών διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, οι Πρόεδροι της Αρμενίας και της Ελλάδος θα λάβουν μέρος στην τελετή έναρξης της έκθεσης με τίτλο «Αρμενία: το πνεύμα της Αραράτ», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού και Χριστιανικού πολιτισμού στην Αθήνα.

Ο Αρμένιος Πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας και εκπροσώπους κομμάτων στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα κόμματα των Φιλελευθέρων την Αρμενική Επαναστατική Ομοσπονδία «Dashnaktsutyun», το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα «Hnchakyan» και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.

Η αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα είναι μία από τις παλαιότερες και έχει μια μακρά και περίπλοκη ιστορία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας.

Οι Αρμένιοι είναι η μόνη εθνική μειονότητα της σύγχρονης Ελλάδας, το καθεστώς της οποίας  αναγνωρίζεται ως εθνική μειονότητα από την επίσημη ελληνική κυβέρνηση. Ο συνολικός αριθμός των Αρμενίων στην Ελλάδα αριθμεί περίπου 70-80 χιλιάδες άτομα.

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Αρμενίας 21, Σεπ του 1991, και μια από αυτές που έχουν αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα με την οποία η Αρμενία έχει συνάψει αμυντική συμφωνία μετά την Ρωσία . Το 2003, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται να αυξηθεί ο αριθμός των Αρμενίων σπουδαστών που εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές και ιατρικές σχολές στην Αθήνα.

Οι Αρμένιοι είναι ένας λαός με τον οποίο είμαστε μαζί εδώ και εκατοντάδες χρόνια από την εποχή του Βυζαντίου. Σήμερα με τον ακραίο ισλαμισμό να ευρίσκεται σε άνοδο , η ρωσική πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός ορθόδοξου άξονα , όσο και να φαίνεται ουτοπικό σε μερικούς, είναι η μόνη διέξοδος στα σχέδια «εισβολής» μουσουλμάνων στην Ανατολική μεσόγειο και Ευρώπη.

Ο πόλεμος που έρχεται θα είναι κυρίως θρησκευτικός με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις για αυτό και η δημιουργία αξόνων «θρησκευτικού τύπου» είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Άλλωστε με το χθεσινό άρθρο με τίτλο (Επιβεβαίωση του pentapostagma.gr.! Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την δημιουργία παν-ισλαμικής στρατιωτικής συμμαχίας), τα λέμε όλα χωρίς ίχνος υπερβολής για αυτό που ετοιμάζεται παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...