Κοινωνία

Μενίδι-Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Ο προϊστάμενος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας είχε καλέσει πολλές φορές την 40χρονη μετά το επεισόδιο της 7ης Μαΐου (Βίντεο)

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίας Δημογλίδου σχετικά με τη γυναικοκτονία της 40χρονης στο Μενίδι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Αχαρνών γνώριζαν για την ένταση και δυστυχώς «προέβλεπαν» πως μπορεί να συμβεί το μοιραίο , για αυτό και πρότειναν και προσπάθησαν να πείσουν την γυναίκα να φύγει από το σπίτι, μαζί με τα παιδιά της και να πάνε σε ξενώνα φιλοξενίας, σε ένα από τα safe houses για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να είναι πλήρως προστατευμένη η ίδια και τα παιδιά, ωστόσο η γυναίκα δεν συναίνεσε.

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου στον ΑΝΤ1 «ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας μετά από την καταγγελία στις 7 Μαίου  και την σύλληψη του δράστη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δικάσιμο, που είχε οριστεί για σήμερα, 17 Μαΐου, τηλεφώνησε αρκετές φορές στην 40χρονη για να μάθει αν την έχει ενοχλήσει ξανά και για να προσπαθήσει να την πείσει να απομακρυνθεί από το σπίτι της».

«Ο τρόπος που λειτούργησαν οι αστυνομικοί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Αχαρνών είναι υποδειγματικός και έτσι θα πρέπει να λειτουργούν οι αστυνομικοί σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι πολύ άδικο ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι στην ζωή» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.



Σύμφωνα με την ίδια «μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία της γυναίκας στο Μενίδι και μετά τις αναφορές περί καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία από το θύμα, επικοινώνησα αμέσως με τον προϊστάμενο του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην περιοχή για να μάθω τι ιστορικό υπήρχε και μου είπε ότι “Μόλις άκουσα για δολοφονία, κατάλαβα αμέσως και ήξερα ποια γυναίκα δολοφονήθηκε και ποιος ήταν ο δράστης”. Ο αξιωματικός της Αστυνομίας ήταν σίγουρος για το ποιο είναι το θύμα».

Σε ό,τι αφορά τον δράστη η κυρία Δημογλίδου σημείωσε πως «δυστυχώς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα δραστών που θεωρούν ότι τα θύματα είναι ιδιοκτησία τους. Προανακριτικά έχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά δεν ξέρω αν έχει πει ότι μετάνιωσε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ