Υγεία

Αποπνικτικό νέφος καλύπτει την Κίνα

 

Η πρώτη μεγάλη κρίση ατμοσφαιρικής ρύπανσης για τον φετινό χειμώνα στην Κίνα είναι γεγονός, με την πόλη Χαρμπίν να καλύπτεται από αποπνικτικό νέφος. Ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρούμενων σωµατιδίων ΡΜ2,5 - δηλαδή μικροσωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρόμετρα - έφθασε σε κάποια τμήματα της Χαρμπίν - πρωτεύουσας της βορειοανατολικής επαρχίας Χεϊλονγκσιάνγκ με πληθυσμό περίπου 11 εκατομμύρια κατοίκους - στα 1.000.

Τα επίπεδα άνω του 300 θεωρούνται επικίνδυνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το επιτρεπτό καθημερινό όριο δεν πρέπει να ξεπερνά το 20.

Όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το νέφος οδήγησε σήμερα στο κλείσιμο όλων των δημοτικών και των γυμνασίων της πόλης, αλλά του αεροδρομίου και στην ματαίωση των δρομολογίων ορισμένων λεωφορείων.

Λόγω του νέφους, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων που θα παραβιάσουν σήμερα τους σηματοδότες δεν θα διωχθούν, αφού δεν διακρίνεται η διαφορά των χρωμάτων. Η ορατότητα μειώθηκε στα δέκα μέτρα, ενώ το νέφος αναμένεται να παραμείνει στην πόλη για το επόμενο 24ωρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, σήμερα είναι η πρώτη μέρα που άναψε η θέρμανση στην πόλη για τον χειμώνα.

Και άλλα τμήματα της βορειοανατολικής Κίνας αντιμετώπισαν σήμερα προβλήματα με το αποπνικτικό νέφος, περιλαμβανομένης της Τανγκσάν, που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών ανατολικά του Πεκίνου, και της Τσανγκτσούν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Τζιλίν, η οποία συνορεύει με την Χεϊλονγκσιάνγκ.

Το Πεκίνο βίωσε την ίδια κατάσταση συναγερμού τον περασμένο χειμώνα όταν ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρούμενων σωµατιδίων ΡΜ2,5 ξεπέρασε τα 900 για μία μόνο ημέρα του Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...