Υγεία

ΣΟΚ: Φάρμακο απεντόμωσης για τερμίτες προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη σε παιδί!

τερμιτες

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένα δεκάχρονο αγόρι έπαθε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη στις ΗΠΑ, εξαιτίας δηλητηρίασης από φάρμακο απεντόμωσης τερμιτών, όπως λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το σπίτι της οικογένειας Μακόχει είχε πρόβλημα με τους τερμίτες κι η οικογένεια πήρε τα δυο της παιδιά και παρέδωσε τα κλειδιά σε συνεργείο απεντόμωσης για να κάνουν υποκαπνισμό, ώστε ν΄ απαλλαγούν από τα μυρμήγκια.  Το συνεργείο τους είχε πει πως μπορούν να επιστρέψουν σε δυο μέρες.

Επιστρέφοντας στις 16 Αυγούστου στο σπίτι στο Παλμ Σίτι της Φλόριντα, ο μικρός Πέιτον δεν αισθανόταν καλά , όπως κι αδερφή του.  Όλη η οικογένεια η μητέρα Λόρι , ο πατέρας Καρλ και τα δυο τους παιδιά άρχισαν να κάνουν εμετούς. Τα παιδιά ήταν σε πιο άσχημη θέση από τους μεγάλους.

Σιγά  – σιγά άρχισαν να συνέρχονται την επόμενη μέρα η κατάσταση του Πέιτον επιδεινώθηκε.  Το παιδάκι μ΄εγκεφαλική βλάβη οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τώρα δυσκολεύεται να εκφραστεί κι έχει ανεξέλεγκτους μυϊκούς σπασμούς. Τώρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη για την εταιρία Terminix του υπεργολάβου κι αν και κατά πόσο έκανε τις απαραίτητες ενέργειες κι ενημέρωσε σωστά τους γονείς…

Πηγές: Dailymail/Agrocosmos.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ