Υγεία

Αυστραλία: Φόβος για έκθεση στον ιό του AIDS σε χιλιάδες πελάτες οδοντιάτρων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σύδνεϋ έπειτα από την πληροφορία που μετέδωσαν οι Αρχές του αυστραλιανού τομέα υγείας ότι  χιλιάδες πελάτες οδοντιάτρων στο Σύδνεϋ ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί στον ιό του AIDS και σε ηπατίτιδα.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι τουλάχιστον 11.000 ασθενείς 12 οδοντιάτρων, οι οποίοι εργάζονταν σε τέσσερις κλινικές του Σύδνεϋ, αντιμετωπίζουν τέτοιο κίνδυνο εξαιτίας των πλημμελών μέτρων υγιεινής από πλευράς των οδοντιάτρων.

Εντωμεταξύ, μπορεί ο κίνδυνος μόλυνσης να θεωρείται μικρός, ωστόσο κινδυνεύουν περισσότερο όσοι προέβησαν σε επεμβατικές οδοντιατρικές εργασίες στις συγκεκριμένες κλινικές. Οι Αρχές επικοινωνούν με τους συγκεκριμένους ασθενείς. Οι κλινικές βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Σύδνεϋ και στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

Έξι από τους οδοντιάτρους απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους και έξι άλλοι επιτρέπεται να ασκούν το επάγγελμα αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, όπως συνεχιζόμενες επιθεωρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ