Υγεία

Είχε ανεμοβλογιά παρα λίγο να της κόψουν τα ποδαράκια της!

Μπο

Ένα τετράχρονο κοριτσάκ, η Μπο,  παρά λίγο να χάσει τα πόδια του, μετά από επιπλοκή στην ανεμοβλογιά.

Το Φλεβάρη το κορίτσι άρχισε να διαμαρτύρεται ότι πληγώνονται τα πόδια του κι ότι πονά. Όταν οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο έκπληκτοι άκουσαν τους γιατρούς να μιλούν για την πάθησή της.Τα πόδια της μικρής μαύρισαν στην κυριολεξία και το δέρμα της πήρε σκούρο χρώμα.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε μια ασθένεια που λεγόταν κεραυνοβόλος πορφύρα. Κι αυτό διότι τα αντισώματα που απελευθερώθηκαν από το σώμα της για να καταπολεμήσουν την ανεμοβλογιά προκάλεσαν έλλειψη μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται «S» με αποτέλεσμα το αίμα της να μην μπορεί να πήξει σωστά.

Η κεραυνοβόλος πορφύρα είναι ένα σπάνιο σύνδρομο στην οποία θρόμβοι αίματος σχηματίζονται  και ο ιστός πεθαίνει. Συνήθως εμφανίζεται σε παιδιά και λιγότερο σ΄ σε ενήλικες.  Υπάρχουν τρεις μορφές αυτής της νόσου που ταξινομούνται από τους διαφορετικούς τρόπους που ενεργοποιείται.

1. Νεογνική κεραυνοβόλος πορφύρα, η οποία σχετίζεται με μια ανεπάρκεια της πρωτεΐνης C και Πρωτεΐνης S, καθώς και Αντιθρομβίνη III.

2. Ανεξήγητη κεραυνοβόλος πορφύρα συνήθως η οποία προκαλείται από μια ασθένεια που προκαλεί πυρετό, όπως η ανεμοβλογιά. Εκδηλώνεται ως κόκκινο ή μοβ χρώμα ή μώλωπεςκι  αποτελούν για το δέρμα που δεν εμφανίζεται η εναλλαγή όταν ασκείται πίεση.

3. Ο τρίτος και πιο κοινός τύπος κεραυνοβόλου πορφύρας, που είναι μεταδοτικός.

Η μικρή πέρασε 2, 5 μήνες στην παιδιατρική πτέρυγα του Βασιλικού Νοσοκομείου Worcestershire κι υποβλήθηκε σε τρεις μεταμοσχεύσεις δέρματος. Η Μπο πέρασε σ΄αυτήν την τρυφερή ηλικία κι από αναπηρικό καροτσάκι.

Σήμερα ευτυχώς η μικρή δεν κινδυνεύει και μάλιστα δείχνει τα σημάδια στους συμμαθητές της στο νηπιαγωγείο. Ίσα – ίσα τρέχει και παίζει κανονικά. Μάλλον ένας εφιάλτης για εκείνη και τους γονείς της που πέρασε.
Πηγή: Dailymail

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ