Υγεία

Δεύτερο κρούσμα με ψυχικά ασθενή μέσα σε λίγες ημέρες!

 

Στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 89χρονος, σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, τον οποίο ο γιος του προσπάθησε να κάψει ζωντανό!

Οι δύο άνδρες έμεναν μόνοι τους σε σπίτι στην Καρυδίτσα Κοζάνης. Χθες τα ξημερώματα, ο 56χρονος γιος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πλησίασε το κρεβάτι που κοιμόταν ο πατέρας του και τον περιέλουσε με βενζίνη, ενώ στη συνέχεια άναψε ένα σπίρτο και έβαλε φωτιά.

Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές του ηλικιωμένου και έτρεξαν στο φλεγόμενο σπίτι να προσφέρουν τη βοήθεια τους, ενώ ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, άντρες της οποίας μόλις έφτασαν συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος φέρει ελαφρά εγκαύματα στα χέρια.

Η Πυροσβεστική, που έφτασε στο σημείο, δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς οι γείτονες είχαν καταφέρει να σβήσουν τη φωτιά. Η τοπική κοινωνία δηλώνει συγκλονισμένη όχι μόνο από το τραγικό συμβάν αλλά από το γεγονός ότι ενώ η οικογένεια γνώριζε τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα του δράστη, κανείς δεν είχε ενημερώσει έγκαιρα τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 56χρονος που συνελήφθη στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και το τελευταίο διάστημα διέμενε με τον πατέρα του. Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες μετά τη δολοφονία ασθενή μέσα στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, που ασθενής σε κατάσταση αμόκ σκότωσε άλλον ασθενή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ