Πολιτική

Λιάνα Κανέλλη: Καμμένος-Παυλόπουλος-Τσίπρας, η καινούργια ελληνική τρόικα

kanellh

Λάβρος η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή για την επιλογή της νέας κυβέρνησης να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν διαφωνώ με την επιλογή. Σκέφτομαι να κάνω και διαδήλωση στο Σύνταγμα να τον στηρίξω» ανέφερε ειρωνικά η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη εκφράζοντας τη θέση της για την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλο ως επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε ακόμα τον κύριο Παυλόπουλο «περισσότερο ακίνητο και βολικό» σε σχέση με τον κύριο Αβραμόπουλο.

«Έχω μπροστά μου μια δήλωση του, ότι "δεν ταξιδεύω με σημαίες ευκαιρίας". Άρα η εκλογή του κ. Παυλόπουλου είναι σημαία ευκαιρίας της Αριστεράς, για να σηματοδοτήσει το 70-30. Καμμένος- Παυλόπουλος 70, Τσίπρας 30. Η καινούργια ελληνική τρόικα που αντιπαρατάσσεται στην ξένη», είπε η κυρία Κανέλλη.

Επίσης, η βουλευτής του ΚΚΕ ανέπτυξε την σκέψη της αναφορικά με την στάση του Προκόπη Παυλόπουλου σε σχέση με το χρέος της Ελλάδας, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως με την κίνησή του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση «έχει καταρχήν αναγνωρίσει το χρέος»: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλά για την μη δυνατότητα μη αναγνώρισης του χρέους, μιλάει για απομείωση. Γνωμοδοτεί ο ίδιος και το γραφείο του. Τώρα θα γνωμοδοτεί, όπως το έκανε και για τον Καραμανλή, θα γνωμοδοτεί και τον Τσίπρα προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα πάμε στην αναγνώριση του δανείου. Άρα πάμε σε συζητήσεις και κουβέντες που είτε είναι μνημόνιο, είτε δεν είναι, είτε είναι δανειακή σύμβαση, είτε δεν είναι, είτε είναι 2μηνη παράταση, είτε είναι 6μηνη παράταση, το χρέος παραμένει στις πλάτες του ελληνικού λαού μέχρι να εξοφληθεί. Μοναδικός τρόπος να τα αντιμετωπίσεις, είναι να μην τα αναγνωρίσεις. Άρα αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έχει καταρχήν αναγνωρίσει το χρέος».

«Εγώ βρίσκω για παράδειγμα ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, είναι ο κοντινότερος για παράδειγμα στον Λαφαζάνη, στο αριστερό ρεύμα, ως δεξιό ρεύμα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος στη δεξιά έλεγε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ και τον ψήφισε, ο Λαφαζάνης λέει διαφωνώ, αλλά ψηφίζω. Φυσάει ένα αριστερό ρεύμα, ένα δεξί ρεύμα, ενώ ο λαός είναι στη μέση» συνέχισε η κυρία Κανέλλη.

Όσον αφορά στο επεισόδιο χειροδικίας του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της στο τηλεοπτικό στούντιο, όπου παρών ήταν και ο κύριος Παυλόπουλος, η κυρία Κανέλληγ σημείωσε: «Όταν βλέπω κάτι βίαιο σηκώνομαι και δεν λογαριάζω τίποτα. Καταβάλω το τίμημα και μετά σαρκάζω. Δικαιούμαι να σαρκάζω μετά από αυτό, όπως οι υπόλοιποι. Επομένως αφού δικαιούμαι να σαρκάζω, δεν πιστεύω ότι ο καθένας έχει τα κότσια ή τη δυνατότητα να σηκωθεί. Τον Προκόπη τον ξέρω από καθηγητή στο πανεπιστήμιο, 40 χρόνια, δεν αμφισβητώ τίποτα ως προς το κύρος του, την άποψη του, την επιστημοσύνη του. Το ίδιο και για τον κ. Αλιβιζάτο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ