Πολιτική

ΌΧΙ της Μέρκελ για ελληνικές εκλογές

Άμεση αντίδραση υπήρξε από τις Βρυξέλλες – αλλά κυρίως από την Μέρκελ – για το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα. Η προοπτική αυτή έχει συζητηθεί αρκετές φορές σε κλειστές συσκέψεις

στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Γιώργο Παπανδρέου και συνεργάτες του.

Ιδιαίτερα την Κυριακή το απόγευμα σήμανε συναγερμός, όταν από τις εφημερίδες, αλλά και μηνύματα βουλευτών για αγανάκτηση του κόσμου σε ενδεχόμενο πώλησης ελληνικής γης η κυβέρνηση, διαπίστωσε το μέγεθος της αντίδρασης της κοινής γνώμης στο ενδεχόμενο εκποίησης ελληνικών κομματιών.

Τότε έγινε μια πολύωρη συζήτηση του πρωθυπουργού με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης (Ραγκούσης, Βέρτζελη, Αθανασάκης και άλλοι), όπου τέθηκε πάλι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, προκειμένου να βγει η κυβέρνηση από τις συμπληγάδες της ανεύρεσης των 50 δισ. ευρώ μέσα από την εκποίηση φιλέτων της ελληνικής γης.

Πρωί - πρωί όμως, τη Δευτέρα, καθώς οι σκέψεις αυτές στο Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσαν και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, υπήρξε άμεση αντίδραση από κύκλους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της Μέρκελ που διοχετεύτηκαν κυρίως στον κ. Παπακωνσταντίνου και έλεγαν το εξής: «Αποκλείστε τις πρόωρες εκλογές, θέλουμε να έχουμε μια κυβέρνηση συγκεκριμένη στις συνεννοήσεις μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα».

Οι πρόωρες εκλογές πρέπει να έχουν απομακρυνθεί σαν σκέψη από τον Παπανδρέου, ο οποίος για το λόγο αυτό έσπευσε να ζητήσει κατεπειγόντως να έρθει στη Βουλή νόμος που θα αποκλείει την εκποίηση ελληνικής γης γεγονός που θα κατευνάσει τις αντιδράσεις βουλευτών και κοινού.

Όμως παρόλα αυτά, τίποτα δεν αποκλείει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό του Γεωργίου Παπανδρέου και με το δεδομένο ότι δε θέλει να εμφανίζεται ότι ρυμουλκείται στις πολιτικές του αποφάσεις από κέντρα του εξωτερικού.

NEWSBOMB

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ