Πολιτική

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Της Σεμίνας Διγενή...

"Είπαμε χθες, με μια φίλη μου ηθοποιό, να φάμε μια ρημαδοσαλάτα και να μιλήσουμε. Κάπου ήσυχα, στην Αγ. Βαρβάρα στο Χαλάνδρι.

Όλα ξεκίνησαν, σχεδόν, ρομαντικά. Για κανένα τέταρτο, απολαύσαμε τον πολιτισμό μιας ήσυχης ατμόσφαιρας.

Ώσπου ξαφνικά πλάκωσαν οι Απάτσι, ξεκίνησε η επέλαση του ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρος του πολιτικού μορφώματος εισήλθε φουσκωτός μεν, καμαρωτός δε, μοίρασε χαιρετούρες και προσγειώθηκε σε περίοπτη θέση, με τη συνήθη παρέα της αγέρωχης νεαρής γραμματέως. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε χοροπηδηχτός ο άρχοντας της Τσιρίδας Άδωνις, μαζί με κάτι άνδρες-αξεσουάρ της οικοσκευής του, ενώ σε ρόλο μπαγιάτικης γαρνιτούρας, κάτι σεσημασμένα σε μικροκάναλα, ακροδεξιά φρούτα. Και εγένετο Θόρυβος! Θόρυβος όμως, όχι αστεία. Να μπαίνει ο ένας, να βγαίνει ο άλλος, να γίνεται πασαρέλα μεταξύ χώρου καπνιζόντων και WC, ανά δίλεπτο και δώστου ενδιάμεσα χειροφιλήματα σε κυρίες και θερμές χειραψίες με κυρίους. Σε χαιρετούσαν ήθελες δεν ήθελες. (Ο Άδωνις δε, έκανε και κάτι σε υπόκλιση...) Στην παρέα τους -όπως πάντα- γύρω στις 10.30 και ο απαραίτητος Δήμος Βερύκιος. Ποιός του πληρώνει άραγε τόσα βαρέα και ανθυγιεινά (αυτού του κομμουνιστή ανθρώπου) να συντρώγει πεντάκις της εβδομάδος με τον Καρατζαφέρη και τους λεγεωνάριους του; Ήθελα νάξερα ποιός.

Με τη φίλη μου δεν καταφέραμε να πούμε και πάρα πολλά, γιατί αποσυντονιστήκαμε από το τρελλό σούρτα φέρτα και το μπάχαλο γύρω μας. Ώσπου, ω του θαύματος, ευρωπαικός αέρας ανανέωσε τη βαριά ατμόσφαιρα του ιταλικού εστιατορίου. Οποία τιμή, μπήκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στο μαγαζί! Μη εκλεγμένος βέβαια, αλλά πρωθυπουργός. Μαζί και η ερίτιμος σύζυγός του και φιλικό τους ζευγάρι. Και πού κάθησε, λέτε, το εντεταλμένο όργανο με την αστεία τσαντούλα ανά χείρας; Πού επέλεξε να θρονιαστεί ο άνθρωπος που ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος διόγκωσε το χρέος και ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνέβαλε στο να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ; Εντελώς δίπλα μας.

Οι πλάτες μας (μπρρρ...) σχεδόν ακουμπούσαν. Συντρώγαμε με τον Τραπεζίτη-πρωθυπουργό!!! Αν έβλεπαν αυτό το θέαμα η κόρη μου κι ο γιος μου θα με αποκλήρωναν.

Και άντε πάλι ο Άδωνις να έρχεται με παρακμιακές ρεβεράντζες να υποβάλει τα σέβη του και να οι άντρες της ασφάλειας να εποπτεύουν το χώρο και να ο Καρατζαφέρης τις χαιρετούρες κι ο Βερύκιος τις κυκλωτικές...Αφήσαμε μισές τις σαλάτες, πληρώσαμε και φύγαμε άρον άρον. Έξω από το εστιατόριο κατάσταση πολιορκίας... Δεκάδες αστυνομικοί να φυλάνε όλους αυτούς, από τους οποίους θα όφειλαν να μας προφυλάξουν..

-Ξέρεις ποιά εκπομπή σου μου έλειψε; λέω στη φίλη μου.

Οι νύχτες της Ερήμου.

ΥΓ. το είχα δει κάπου στο διαδίκτυο.

Τραπεζίτης πρωθυπουργός σε μπατιριμένη χώρα,

είναι σαν έμπορος ναρκωτικών, διευθυντής σε κέντρο απεξάρτησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ