Πολιτική

Το τηλεφώνημα της 10ης Ιουλίου - Καραμανλής σε Τσίπρα: Η χώρα βυθίζεται, κάνε το χρέος σου! (και κατέβασε τα παντελόνια σου)

Μια ακόμη παρέμβαση αλλά και αυτή τη φορά όχι άμεση από τον Κώστα Καραμανλή. Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει στην πολιτική ζωή μέσω... συνεργατών του, επιλέγοντας να παραμείνει μακριά από το φως της δημοσιότητας λες και είναι αλλεργικός!

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να αποκαλύψει μέσω συνεργατών του, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το μεσημέρι της Παρασκευής (18.12.2015), τη μια και μοναδική όπως διευκρινίζει τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αδειάζοντας τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Θόδωρο Ρουσόπουλο που χθες είχε μιλήσει τουλάχιστον δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες των δυο ανδρών.

Όπως λοιπόν διευκρινίζουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα μόλις δυο 24ωρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της παράταξης, Αλέξης Τσίπρας και Κώστας Καραμανλής έχουν μιλήσει μόνο μια φορά στο τηλέφωνο και αυτό τις 10 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του δεύτερου!

Το τηλεφώνημα Καραμανλή σε Τσίπρα που έγινε πέντε μέρες μετά το δημοψήφισμα και μόλις λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη και 17ωρη Σύνοδο Κορυφής όπου ο πρωθυπουργός κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές για το τρίτο Μνημόνιο. «Η χώρα βυθίζεται, πρέπει να κάνεις το καθήκον σου» είπε, σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του, ο Κώστας Καραμανλής στον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η πλευρά Καραμανλή επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει ούτε την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αλλά ούτε και το περιεχόμενό της για να μη χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στόχος, τονίζουν, ήταν να λειτουργήσει ο Κ. Καραμανλής ως αντίβαρο στις φωνές που υπήρχαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης (όπως εκείνη του Παναγιώτη Λαφαζάνη) για πλήρη ρήξη με την Ευρώπη.

Η απορία που δημιουργείται εύλογα είναι γιατί η πλευρά του Κώστα Καραμανλή επέλεξε να δημοσιοποιήσει την τηλεφωνική επικοινωνία και το περιεχόμενό της με τον Αλέξη Τσίπρα τώρα, δυο μέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας...

Μέσω των συνεργατών του, ο Κώστας Καραμανλής προσέφερε, εξάλλου, και ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα στον πιο στενό του συνεργάτη όταν ήταν πρωθυπουργός, τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος 24 ώρες πριν είχε υποστηρίξει πως έχουν γίνει τουλάχιστον δυο τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα – Καραμανλή, είχε αποθεώσει τις ηγετικές ικανότητες του νυν πρωθυπουργού και είχε εκφράσει φόβους για ενδεχόμενη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Ρουσόπουλος διατυπώνει προσωπικές του θέσεις, που δεν απηχούν τη θέση του Κώστα Καραμανλή» ανέφεραν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

newsit.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ