Πολιτική

ΜΟΝΟ Ο… ΜΑΡΞ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: Γιατί ο Τσακαλώτος τσακώθηκε με τον Παφίλη

Επώδυνους συμβιβασμούς για τα στεγαστικά δάνεια αλλά και περισσότερο… Μάρξ ζήτησε με αφορμή διαμάχη του με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΑπευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΚΚΕ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Μπορεί εμείς να μην προστατεύουμε όσους πρέπει. Θα διαπραγματευτούμε για στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίων και καταναλωτικά και πρέπει να μας πείτε ότι είστε πλάι μας για την προστασία των πιο ευάλωτων. Σε αυτή τη συζήτηση θα διαπραγματευτούμε και μπορεί να κάνουμε συμβιβασμούς, που δεν θα έχουν τον ταξικό διαχωρισμό που θα θέλαμε».

Επέμεινε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ωστόσο περιπτώσεις «κόκκινων» δανείων με πώλησή τους σε distress funds: «Εσείς δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι που στρατηγικά δεν πληρώνουν; Ολους θέλετε να τους προστατέψουμε; Πρέπει να μας πει το ΚΚΕ ότι κάποιοι δεν πρέπει να προστατευτούν. Να γίνει αυτή η συζήτηση με περισσότερο Μαρξ και όχι λιγότερο» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σχολίασε: «Ιδού η Ρόδος! Κάντε αποδεκτή την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την προστασία της λαϊκής κατοικίας… Εσείς λέτε ότι θα στηρίξετε το κεφάλαιο για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη και να βγούμε από την κρίση. Θα κρατικοποιήσετε μήπως τα μέσα παραγωγής; Μην μας λέτε ότι δεν έχουμε ταξική αναφορά. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Εσείς χαρίσατε εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ