Πολιτική

Σε Άραβες(;) ξε-πουλήθηκε τελικά ο Αστέρας

σε-άραβες-ξεπουλήθηκε-τελικά-ο-αστέρας;Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» .

Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκ. €

Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η επένδυση αυτή αποτελεί μία από τις κορυφαίες τα τελευταία χρόνια στον χώρο του real estate και μάλιστα, σύμφωνα με το capital.gr αναμένεται να ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση στον τομέα της ακίνητης περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την νομοθεσία ο νέος επενδυτής που πλέον θα ελέγχει το 8/5% της Αστήρ Παλλάς και για να αποκτήσει το υπόλοιπο 15% θα πρέπει να υποβάλει δημόσια πρόταση.

Ποια είναι η εταιρεία AGC Jermyn Street που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Σύμφωνα με το capital.gr η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. Διαθέτει γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο και στο μετοχικό κεφάλαιό του φέρεται να συμμετέχουν με συντριπτική πλειοψηφία δύο κρατικά funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, και με μικρό ποσοστό η τουρκική Dogus.

Τον Μάιο του 2012 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη επένδυση ως εταιρεία της Μ. Ανατολής στη Ρωσία, αγοράζοντας την μονάδα ενέργειας Enel OGK-5.

Η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει την κατασκευή μέχρι δέκα πολυτελών βιλών και οι παρεμβάσεις θα είναι ήπιας μορφής. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων σε επτά αστέρων, τα οποία είναι μετρημένα σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η αραβική εταιρεία αναμένεται να αναβαθμίσει και το συγκρότημα με τα bungalows συνολικής δυναμικής 58 δωματίων, ενώ θα διπλασιαστεί σε μέγεθος η μαρίνα με στόχο τον ελλιμενισμό mega yachts.

http://www.e-reportaz.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ