Πολιτική

Το… νευρικό γέλιο του εκπροσώπου του Σόιμπλε σε ερώτηση για την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Προσπάθησε να συγκρατηθεί και να διατηρήσει τη σοβαρότητά του, την οποία επέβαλαν οι συνθήκες, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Η ερώτηση που μόλις είχε δεχθεί δεν του το επέτρεπε.

 

Κάπως έτσι, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «έλιωσε» στο γέλιο, όταν δέχθηκε μία συγκεκριμένη ερώτηση για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επί της ουσίας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. Ο Μάρτιν Γέγκερ γέλασε, αλλά ανέκτησε τη σοβαρότητά του σε λίγα δευτερόλεπτα και απάντησε «Οχι δεν είναι». Οταν όμως ο δημοσιογράφος επέμεινε, ρωτώντας ξανά «Γιατί όχι;», ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε δεν κατάφερε να συγκρατηθεί.

Κατέβασε το κεφάλι του γελώντας ασταμάτητα και έπειτα από λίγο κατάφερε τελικά να δώσει μία απάντηση στον επίμονο δημοσιογράφο. «Ο υπουργός Οικονομικών κάνει ό,τι μπορεί σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του, σε συνεργασία με την Τρόικα και φυσικά εννοείται πως ό,τι κάνει συμβαδίζει με τους θεσμούς», του απάντησε.

Δείτε το απόσπασμα στο 1.56 εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ