Πολιτική

Έκκληση Αλέξη Τσίπρα: Να είμαστε όλοι ένα

Μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από όλους την επόμενη ημέρα «να είμαστε όλοι ένα», επαναλαμβάνοντας ότι η δυσκολία που περνάει η χώρα είναι πρόσκαιρη και πυλώνας της ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα, στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των περικοπών στις ένοπλες δυνάμεις τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πού διανείμουμε τους πόρους και το πού θα γίνουν οι περικοπές το αποφασίζουμε εμείς, δήλωσε ο πρωθυπουργός την επαύριον του καβγά που, σύμφωνα με πληροφορίες είχε στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη με τον Πάνο Καμμένο για το θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο κείμενο της πρότασής του Αλέξη Τσίπρα προς τους δανειστές γινόταν αναφορά σε μείωση των αμυντικών δαπανών εξοργίζοντας τον Πάνο Καμμένο ο οποίος επιδεικνύει απαράμιλλη ζέση για την διατήρηση των κρατικών κονδυλίων που προορίζονται για αμυντικές δαπάνες, την ώρα που το κράτος έχει πλέον χρεοκοπήσει και επισήμως και ενώ τα δημόσια ταμεία δεν μπορούν να εγγυηθούν καν τις συντάξεις οι οποίες καταβάλλονται σταδιακά...

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η χώρα διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική της δυναμική και ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού, κάνοντας λόγο για ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για αναβάθμιση της γεωπολιτικής δυναμικής της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ