Πολιτική

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΛΕΙ ΤΣΙΠΡΑ: «Θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή για συμφωνία, μαζί με 35δισ. βοήθεια»

Η πόρτα για ελληνική συμφωνία παραμένει ανοικτή, όμως ο χρόνος τελειώνει γρήγορα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρόεδρο Γιούνκερ χθες το βράδυ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς

«Από την πλευρά της Κομισιόν, η πόρτα παραμένει ανοιχτή. Ερχόμενος σε επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Γιούνκερ εξήγησε πώς θα μπορούσε να είναι μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής», επεσήμανε ο αξιωματούχος της Ε.Ε.

«Ο Τσίπρας θα έπρεπε να στείλει ένα γράμμα στον Γιούνκερ, στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και στον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο οποίο αποδέχεται την πρόταση των τριών θεσμών που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή και δεσμεύεται για μια εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα σε αυτή τη βάση». Αυτό ανοίγει το δρόμο για ένα Eurogroup».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, στη συμφωνία θα πρέπει να καλύπτεται το θέμα της χρηματοδότησης που χρειάζεται η χώρα και η βιωσιμότητα του χρέους (θέμα που είναι κομβικό για την Αθήνα), ενώ θα περιληφθεί και το αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ. ευρώ.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Uw5uWitpE0c&w=600]

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ