Πολιτική

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αρχισε να γράφεται η συμφωνία Ελλάδας – «Θεσμών»

 

Στην τελική ευθεία της σύνταξης του κειμένου συμφωνίας με τους εταίρους βρίσκεται η ελληνική κυβένηση όπως άφησε να εννοηθεί κυβερνητικό στέλεχος.
Οπως μετέδωσε το Star, κυβερνητικό στέλεχος άφησε να εννοηθεί ότι στα θέματα που υπάρχει σύγκλιση η συμφωνία έχει αρχίσει να γράφεται. Δηλαδή, αυτά τα κομμάτια αποτυπώνονται σε ένα νομικό κείμενο που θα αποτελέσει το πλαίσιο της συμφωνίας.
Το ίδιο στέλεχος τόνιζε επίσης ότι η συμφωνία στην τελική της μορφή πρέπει να είναι ενιαία, αλλιώς δεν θα είναι βιώσιμη.
Αναφερόμενος στον ρόλο του ΔΝΤ, σημείωσε ότι στις συνομιλίες το ΔΝΤ υποστηρίζει πως αν επιτευχθεί συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, τότε το ΔΝΤ δεν θα είναι αυτό που θα τινάξει τη συμφωνία στον αέρα, δεν θα την τορπιλίσει. Η ίδια πηγή τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει θέση υπέρ της διαγραφής μέρους του χρέους της χώρας ώστε να καταστεί βιώσιμο, ωστόσο τέτοιο θέμα δεν συζητά ούτε η Επιτροπή, ούτε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ