Πολιτική

Λαγός σε Κανέλλη: Ναι, σε απειλώ!

Ανέβηκαν για τα καλά οι τόνοι στους διαδρόμους της Βουλής μεταξύ Γιάννη Λαγού και Λιάνας Κανέλλη, με σωρεία ύβρεων και απειλών, ενώ κάποιοι άλλοι βουλευτές έσπευσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, με αίσιο ευτυχώς αποτέλεσμα.

Τη φορά αυτή, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, ήταν ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, που αναφέρθηκε στην ιδιότητα του υπόδικου, με την κυρία Κανέλλη να επισημαίνει ότι «δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» και διαμαρτυρόμενη να αποχωρεί από την αίθουσα.

Στη συνέχεια, ο κ. Λαγός την ακολούθησε ως τους διαδρόμους της Βουλής, ενώ δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Μανιός, Χρήστος Σμίας) τον εμπόδισαν να πλησιάσει την κυρία Κανέλλη.

Εκεί, φέρεται να ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, με τον κ. Λαγό να της λέει: "Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής". "Ναι, ήμουν" απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ και στη συνέχεια ο κ. Λαγός της είπε: "Να δεις πώς θα φύγεις". Τότε, η κυρία Κανέλλη ρώτησε: "Με απειλείς;", για να λάβει την απάντηση: "Ναι, σε απειλώ. Τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και μένα μήνυση" απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. "Μήνυση δεν έκανα στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε σένα;» ανταπάντησε η κυρία Κανέλλη.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική Κατριβάνου, σχολίασε το γεγονός, λέγοντας: «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ενημερωθεί η πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές. «Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι, απειλώντας μας» τόνισε, επίσης, η κυρία Κατριβάνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ