Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου για μετανάστες: Ας γίνω εγω Ιφιγένεια, αλλά πρέπει να βρούμε λύση

Καθόλου δεν φαίνεται να παίρνει πίσω η κα. Χριστοδουλοπούλου τις δηλώσεις της ότι απλά οι μετανάστες... λιάζονται (!), οι οποίες προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. Αντίθετα, επανέρχεται με νέες δηλώσεις για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας, οι οποίες και πάλι προκαλούν αίσθηση.

Μιλώντας κατά την έκταση συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη, η κυρία Χριστοδουλοπούλου εξέπεμψε... σήμα κινδύνου: «Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ελλάδα SOS, Ευρώπη SOS. Στην Ελλάδα δεν έρχονται μετανάστες, έρχονται πρόσφυγες, καθώς είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν ειναι καλή» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Οι πρόσφυγες φεύγουν από τις χώρες τους, γιατί υπάρχει πόλεμος. Στα νησιά θα υπάρξει χάος. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν υποδομές καθόλου στη χώρα. Θα ναυλώσουμε πλοία να τους πάρουμε από τα νησιά και να τους φέρουμε στην ενδοχώρα, όπου αναλογικά σε κάποιους χώρους θα φιλοξενούνται 80 με 100 άτομα. Οι πρόσφυγες έχουν μηδέν παραβατικότητα, μακάρι να έρχονται μόνο πρόσφυγες».

«Θέλουμε να βρούμε μαζί και πάντα με διάλογο, να βρούμε χώρους για να τους φιλοξενήσουμε» είπε επίσης. «Υπάρχει η σκέψη να το κάνουμε σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιήσουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα, για να δείξουμε στην Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Πήραμε χρήματα για κέντρα φιλοξενίας και τα κάναμε χώρους κράτησης».

Απαντώντας, μάλιστα, στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, όταν εκείνος έθεσε το ερώτημα «πού πάνε οι μετανάστες, όταν φεύγουν απο τη χώρα μας;», η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε: «Απλώς εξαφανίζονται».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επανήλθε στην επίμαχη δήλωσή της ότι δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και «απλά το πρωί λιάζονται στις πλατείες»

Όπως είπε, τη Δευτέρα του Πάσχα περπάτησε στην πόλη και δεν διαπίστωσε κατι το ιδιαίτερο. Την Τρίτη του Πάσχα την είχαν καλέσει σε μια εκπομπή και της έλεγαν ότι άνθρωποι κοιμούνται στα παγκάκια. Τότε, όπως είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, εκείνη τους απάντησε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Της είπαν ότι έχουν πλάνα και εκείνη επέμεινε, ζητώντας τους να δείξουν βραδινά πλάνα, γιατί την ημέρα αυτοί οι άνθρωποι είχε βγει βόλτα και λιάζονταν.

«Ακόμα και τώρα έξω με ρωτούσαν κάποιοι αν μετάνιωσα για τη δήλωσή μου» συνέχισε. «Δεν θέλουν να διαπαιδαγωγήσουμε την ελληνική κοινωνία. Απομόνωσαν ένα σημείο από όλη την συζήτηση και έπαιξαν δέκα λεπτά στις ειδήσεις τη δικιά μου δήλωση και μόλις ένα λεπτό το ναυάγιο στην Ιταλία με τους 400 νεκρούς μετανάστες. Μας χτυπάνε αλύπητα. Ας γίνω εγω Ιφιγένεια, αλλά πρέπει να βρούμε λύση».

Δεν ξέρουμε αν η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα γίνει Ιφιγένεια. Πάντως, μέχρι στιγμής, μόνο ο ελληνικός λαός και η ασφάλεια του έχουν δυστυχώς αυτό το ρόλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ