Πολιτική

Δένδιας: Η πολιτική ανοικτών συνόρων της κυβέρνησης είναι καταστροφική

Ο Νίκος Δένδιας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα την "καταστροφική πολιτική ανοικτών συνόρων", η οποία, όπως τονίζει, υποβαθμίζει τη ζωή των Ελλήνων και ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για τη χώρα μας.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Η πολιτική ανοικτών συνόρων της Κυβέρνησης, είχε ως αποτέλεσμα, όπως εγκαίρως είχα προειδοποιήσει, την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των παρανόμων μεταναστών που συρρέουν καθημερινά κατά εκατοντάδες πλέον από τα νησιά (κυρίως) στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Ήδη, η εκ νέου υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην πρωτεύουσα είναι εμφανής. Μέσα σε λίγες εβδομάδες κινδυνεύουν να χαθούν δυστυχώς όσα με μεγάλο κόπο είχαμε πετύχει από τον Ιούνιο του 2012.

Οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες εγκαταλείπονται στο έλεος της τύχης, χωρίς στέγη και χωρίς τροφή, ενώ με την μη εφαρμογή του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ασύλου και Μεταναστευτικών Ροών, ελλοχεύει ο κίνδυνος, προκειμένου να επιβιώσουν, να γίνουν όργανα εγκληματικών συμμοριών και εμπόρων ναρκωτικών.

Απευθύνω έκκληση στην Κυβέρνηση να σταματήσει να επικαλείται παντελώς ανυπόστατες δικαιολογίες και να εγκαταλείψει τις εμμονές της».

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δήλωση της Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κα. Χριστοδουλοπούλου, τονίζει ότι "οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν «λιάζονται στις πλατείες», αλλά πεινάνε, κρυώνουν και φοβούνται", κάνοντας λόγο για "εντυπωσιακή «αριστερή» αναλγησία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ