Οικονομία

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΕΝΑ ΓΡΑΦΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ,ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Τι παρατηρούμε στο παρακάτω άκρως ενδιαφέρον γράφημα;

-Επί Καραμανλή (1974-1981) το Δημόσιο Χρέος ανέβηκε ελάχιστα σε σχέση με την περίοδο της Χούντας.

-Το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ έγινε επί Ανδρέα,όταν χάρη στις πολιτικές "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" και την κατασπατάληση των κονδυλίων της ΕΟΚ,το Χρέος κυριολεκτικά εκτοξεύθηκε σε τέτοια ύψη,ώστε να μην μπορούν οι επόμενοι Πρωθυπουργοί να το μαζέψουν!

-Επί Μητσοτάκη το Χρέος ανέβηκε κι άλλο,χάρη στην ολέθρια οικονομική πολιτική του με συνεχείς και ασύμφορες ιδιωτικοποιήσεις και αυξήσεις φόρων.

-Κατόπιν,επί Παπανδρέου και Σημίτη,το Χρέος συνέχισε να ανεβαίνει,για να σταθεροποιηθεί και να πέσει λίγο κατά την είσοδό μας στην ΟΝΕ (αν και τα τότε στοιχεία αμφισβητούνται από πολλούς,με τελευταία τη Μέρκελ που είπε πως "η Ελλάδα χαριστικά μπήκε στην Ευρωζώνη")!

-Επί Καραμανλή,το Χρέος παρέμεινε σταθερό,με εξαίρεση την τελευταία διετία,όπου ανέβηκε:Ήταν η χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει ΗΠΙΑ την πολιτική της και με σωστή διακυβέρνηση να εξυγιανθεί παντού.Δεν το έκανε ο Κώστας κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος του.

-Επί Γιωργάκη,τα βλέπετε:Μόλις λίγους μήνες είναι στην εξουσία κι άρχισε πάλι η ανηφόρα!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια,λένε μερικοί.Και στην περίπτωση του Χρέους,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

ΑΥΤΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΕ ΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ:ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΟΧΗΣ" ΑΝΔΡΕΑ,ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ!

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΑΝΙΔΕΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ,ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

hellas-orthodoxy.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ