Οικονομία

Γιούνκερ: Η Ελλάδα θα πρέπει να πουλήσει περιουσία 50 δισ.!

Ο Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup, ξεγυμνώνει τον Παπανδρέου με δήλωση που έκανε σήμερα, Δευτέρα βράδυ, στις Βρυξέλλες, σε σύσκεψη του Eurogroup.

Απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και έχοντας γνώση των λόγων του, ως πολιτικός, δήλωσε πως είναι "απόλυτα ικανοποιημένος για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να δρομολογήσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ,

τουλάχιστον την επόμενη πενταετία προκειμένου να καλύψει το χρέος της και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας".

Ο κύριος Γιούνκερ, φυσικά δεν είναι υπάλληλος της τρόικας, ούτε του ΔΝΤ και φυσικά αυτή του η δήλωση μόνο ως δήλωση κατώτερου προσωπικού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Φυσικά, με την συγκεκριμένη του δήλωση ο ευρωπαίος αξιωματούχος ξεγύμνωσε τις πρακτικές και τους πραγματικούς σκοπούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, που ματαιοπονώντας επεχείρησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις των ανθρώπων της τρόικας που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών όταν αναφέρθηκαν σε ξεπούλημα της Ελληνικής κρατικής περιουσίας.

Όσο και αν επιχείρησε ο κύριος Παπανδρέου με τους υπουργούς του να πείσουν πως θα υπάρξει αξιοποίηση και όχι πώληση δημόσιας περιουσίας, ο κύριος Γιούνκερ σήμερα το βράδυ κατέρριψε με πολύ λίγες λέξεις τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Μετά από αυτά, τρεις σκέψεις έρχονται στο μυαλό μου:

Τι υπέροχη μέρα ήταν αυτή σήμερα. Αν όσοι πήγαμε για καφέ και μεζέδες πηγαίναμε στο Σύνταγμα, θα είχαμε κάνει και επανάσταση.

Μια σημαντική διαφορά του 2011 με το 1821 είναι πως σήμερα ο μόνος κλέφτης στην Ελλάδα που έχει πάρει τα βουνά είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Η κυβέρνηση απάντησε στην τρόικα στις 2 τα ξημερώματα. Αν δεν λάνω λάθος εκείνες τις ώρες δουλεύουν τα μπουρδέλα. Τελικά, οι πουτάνες έχουν περίεργο ωράριο...

Εμείς, τώρα από την πλευρά μας, έχουμε μία απορία: Στα 50 δισ. ευρώ, πόση είναι η προμήθεια των μεσαζόντων; Όποιος απαντήσει γίνεται πρωθυπουργός!

GREECE Blognews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ