Οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας το 2014: ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ 27% ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 30%;

 

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας την Παρασκευή συνεχίζει να... παίζει με τα νεύρα μας και την υπομονή μας.. Προβλέπεται για ακόμη μία φορά "μία σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη το 2014, με την Ελλάδα να ανακάμπτει.. στο τέλος του 2013".

Η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα γίνει πραγματικότητα αρχικά μέσω της "αύξησης στην εξωτερική ζήτηση και μετέπειτα μέσω της αύξησης στις εγχώριες επενδύσεις και την κατανάλωση".

Aναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την εκκίνηση της ανάκαμψης από το τέλος του 2013, εξαιτίας του ενδυναμωμένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, με μία προβλεπόμενη ανάκαμψη της τάξης του 0,6% το 2014. Πάντως η εκτίμηση του Α.Ε.Π για την χρονιά που διανύουμε αναθεωρήθηκε από το -4,2% στο -4,4%. (σ.σ. pentapostagma.gr το ίδιο το πρόγραμμα "οικονομικής προσαρμογής" βαθαίνει παράλληλα την ύφεση και αυξάνει την ανεργία όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές...)

Η Κομισιόν αναμένει ότι η ανεργία θα φτάσει το 2013 στο 27% ενώ αναμένεται να μειωθεί στο 25,7% για το έτος 2014...

Κάθε χρόνο, μας υπόσχονται ότι η χρονιά που θα επακολουθήσει θα είναι χρονιά ανάκαμψης, ότι θα επανέλθει σταδιακά η οικονομία κ.ο.κ. Η πραγματικότητα είναι ότι με την πραγματική ανεργία να ξεπερνάει το 30% και με περισσότερους από 6 στους 10 νέους να μην έχουν εργασία, δεν πρόκειται να υπάρξει ουδεμία βελτίωση για την χώρα μας.

Μάλλον και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι της Επιτροπής φάσκουν και αντιφάσκουν καθώς θεωρούν σύμφωνα με δηλώσεις τους ότι :"Η αγορά εργασίας... αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα"..., οπότε ποίος ο λόγος "αισιόδοξων" προβλέψεων;;

pentapostagma.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ