Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Ο αρχηγός του Τεκτονισμού, Μανέας σε ευγενές σπορ με Λαυρεντιάδη, Alapis, γενόσημα.

 

 

Μην το πιστεύετε κιόλας, πλάκα κάνω. Ο Μανέας δεν είναι απλώς βουτηγμένος στα μασωνικά δίκτυα αλληλοϋποστήριξης (εις βάρος των μη μασώνων) αλλά συμμετέχει σε καραμπινάτες εταιρίες της διαπλοκής. Η Alapis ΑΒΕΕ είναι ένα παράδειγμα. Στις 2 Απριλίου 2012 το Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων δημοσίευσε την είδηση ότι ο Μανέας έγινε πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας Alapis, η οποία φέρεται να έχει μεγάλο ρόλο στην αγορά των γενοσήμων φαρμάκων. Η εκλογή του έγινε στις 29 Μαρτίου 2012. Εκλέχθηκε για θητεία ενάμιση μηνός, μέχρι τις 10 Μαΐου 2012 αλλά παραιτήθηκε στις 17 Απριλίου.


Στις 29 Μαρτίου του 2012 η Deal News έγραψε ότι η Τράπεζα BNP Paribas Securities Services προχώρησε σε καταγγελία της βασικής δανειακής σύμβασης της Alapis ΑΒΕΕ ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων Τραπεζών ABN Amro Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Emporiki Bank, Τράπεζα Πειραιώς, BNP Paribas Ireland, Geniki Bank, Attica Bank, Alpha Bank και Τράπεζα Κύπρου. Η Τράπεζα ζητούσε άμεση καταβολή 640.000.000 ευρώ για δάνειο από τις 21 Δεκεμβρίου 2007.


Στις 13 Νοεμβρίου 2011 η ίδια η εφημερίδα έγραφε ότι η φαρμακευτική εταιρία Alapis του Λαυρεντιάδη (και με τον Μανέα ως μεγαλοδικηγόρο του) βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με χρέη της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!!!!! Συνέχισε με τα εξής «Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alapis που μεταβιβάστηκε πέρυσι σε επενδυτικό fund που εδρεύει στο Λονδίνο είχε το α' εξάμηνο βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ και άλλες υποχρεώσεις 150 εκατ. ευρώ.


Οι συνολικές οφειλές της εταιρείας αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, το μεγαλύτερο μέρος (800 εκατ. ευρώ) είναι συγκεντρωμένο σε τρεις πιστώτριες τράπεζες, τη Royal Bank of Scotland (RBS), την Εμπορική και την Εθνική ενώ το Δημόσιο οφείλει στην εταιρεία περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ από προμήθειες φαρμάκων και υλικών στα νοσοκομεία.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο με το οποίο είναι αντιμέτωπη η εταιρεία είναι ο κίνδυνος διακοπής των προμηθειών των νοσοκομείων που γίνεται μέσω του δικτύου του Ομίλου και της εταιρείας Gerolymatos.


Ενδεικτική της όλης κατάστασης είναι και η υποχώρηση της τιμής της μετοχής την Τρίτη στα 5 λεπτά (0,05 ευρώ) με απώλειες 28% σε μία ημέρα, ενώ την Τετάρτη εν μέσω ανόδου, η τιμή της μετοχής παρέμεινε στα ίδια επίπεδα»


Ο σύλλογος εργαζομένων στην Alapis και θυγατρικών εταιριών είναι η άλλη πλευρά της υπόθεσης, με τον Μανέα και τον κρατούμενο Λαυρεντιάδη στην αντίπερα όχθη. Οι Μανέας-Λαυρεντιάδης ανεπιτυχώς προσπάθησαν να εντάξουν την εταιρία «στο Άρθρο» δηλαδή για πτώχευση και να ξεφορτωθούν τους ενοχλητικούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η αίτησή τους για πτώχευση απορρίφθηκε γιατί και το δικαστήριο είδε τις απατεωνιές και την δόλια προσπάθεια δήθεν πτώχευσης.


Πού πήγαν τα λεφτά που προκάλεσαν αυτά τα τρομακτικά χρέη; Ολόκληρος Διδάσκαλος 33ου βαθμού έμπλεξε σε τέτοιες λαδιές; Για όσους νομίζουν ότι μασωνία και τίμια λεφτά πάνε μαζί. Δεν πάνε και όσοι δέχονται χρήματα από αμετανόητους μασώνους. Στη διεύθυνση pentapostagma.gr ο π. Γεώργιος Μεταλληνός μπαίνει στην καρδιά του θέματος με την ομιλία του «ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ»..


Ο Μανέας όμως «έριξε» ακόμη και μασώνους στην στοά Αχαρνών, κατηγορήθηκε για σφετερισμό εξουσίας (μαζί με το Ταμείο της στοάς, αυτά πάνε μαζί) και εκδιώχθηκε. Ξέρετε ότι και τα σκυλιά στο μοίρασμα φαγώνονται. Το 2009 η Espresso έγραφε «Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούνται από μέλη της Μεγάλης Στοάς και της Εθνικής Μεγάλης Στοάς (των δύο γνωστών τεκτονικών φόρουμ της χώρας), αλλά και από σχολιαστές του ελληνικού τεκτονικού φόρουμ στο διαδίκτυο, αποκαλύπτεται ένα σκοτεινό παρασκήνιο που μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Μετά την εκλογή του Ραφαήλ Ντε Σιγούρα στον ύπατο βαθμό, αιφνιδιαστικά, όπως σχολιάζεται, ο δικηγόρος Χρήστος Μανέας απομάκρυνε κάτω από περίεργες συνθήκες τον γηραιό ανώτατο αξιωματούχο. Στα σχόλια γίνονται αναφορές για «απόπειρα δολοφονίας» του Ντε Σιγούρα που κανείς από τη μασονική κοινότητα δεν επιθυμεί να συσχετίσει με την αλλαγή εξουσίας».
Αυτά τα λίγα για όσους βολικούς ανόητους μιλούν για συνομωσιολογίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ