Κόσμος

ΥΠΕΞ: Eκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας για τις κλιμακούμενες διώξεις κατά των Χριστιανών

ypeks

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τη δολοφονία 21 Χριστιανών στη Λιβύη, εκφράζει την έντονη ανησυχία του αναφορικά με τις ολοένα και κλιμακούμενες διώξεις κατά των Χριστιανών, αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που υφίστανται τις συνέπειες της τρομοκρατίας, του παραλογισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η στυγερή δολοφονία 21 Αιγυπτίων Χριστιανών, στη Λιβύη, από ακραία ισλαμική οργάνωση που συνδέεται με την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της βαρβαρότητας και της φρίκης που πρεσβεύει η τρομοκρατική αυτή ομάδα και σαφή εκδήλωση των προθέσεων των υποστηρικτών της στη Λιβύη για την εγκαθίδρυση ενός απολυταρχικού, φανατικού και μισαλλόδοξου τζιχαντιστικού καθεστώτος.

Καταδικάζουμε έντονα την αποκρουστική και απάνθρωπη αυτή θηριωδία και εκφράζουμε την μεγάλη ανησυχία μας για τις κλιμακούμενες διώξεις κατά των Χριστιανών αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις συνέπειες της τρομοκρατίας, του παραλογισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαιώνουμε όλες τις Κυβερνήσεις και τους λαούς της περιοχής ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα τους ως σταθερός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, όπου αυτά απειλούνται.

Υπό το φως όλων των πρόσφατων τραγικών περιστατικών και της κλιμακούμενης θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, η υλοποίηση της ελληνικής πρωτοβουλίας για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, η οποία παρουσιάστηκε κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες (09.02.2015) από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, και υποστηρίζεται και από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθίσταται πλέον επίκαιρη από ποτέ.

Ένας θρησκευτικός πόλεμος, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται προ των πυλών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ