Κόσμος

CNN: Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε σταυροδρόμι τζιχαντιστών!

tzixant

Τελικά, ο κίνδυνος των Τζιχαντιστών για τη χώρα μας ίσως να είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζαμε.

Η Ελλάδα, εν αγνοία της, έχει μετατραπεί σε σταυροδρόμι τζιχαντιστών που προσπαθούν να πάνε στο Ιράκ και τη Συρία από την Ευρώπη, και μαχητών που επιστρέφουν στην «έδρα» τους από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

«Τα μακριά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, η εγγύτητα της χώρας με την Τουρκία, η έκρηξη της παράνομης μετανάστευσης από τη Συρία και η σοβαρή οικονομική κατάσταση της χώρας, την καθιστούν έναν «ελκυστικό κόμβο» για ομάδες τζιχαντιστών», σύμφωνα με πηγές της αντιτρομοκρατίας που επικαλείται το CNN.

Το αμερικανικό δίκτυο, επικαλείται πηγή που πρόσκειται στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και η οποία τονίζει πως ίσως υπάρχουν περίπου 200 άνθρωποι στη χώρα που έχουν δεσμούς με ομάδες τζιχαντιστών, όπως το Ισλαμικό Κράτος ή το Μέτωπο αλ Νόσρα –που είναι οι δυο ομάδες στα οποίες μετέχουν οι περισσότεροι ευρωπαίοι.

Άλλη πηγή σημείωνε πως «Η Ελλάδα δεν είναι στόχος, μόνο πύλη εισόδου προς την Ευρώπη και στάση για τους μαχητές που επιστρέφουν σπίτια τους».

Η ελληνική αστυνομία δεν θα πρέπει, λοιπόν, σε καμία περίπτωση να "αποδυναμωθεί" από τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα θα πρέπει να αυξήσει τα μέτρα προστασίας της υπέρ των πολιτών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ