Κόσμος

Κόκκινος συναγερμός στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες από την τρομοκρατική οργάνωση «Χορασάν»

images (4)ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας από την δράση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης .

Ενεργώντας από το έδαφος της Συρίας η  εξτρεμιστική οργάνωση "Χορασάν", αποτελεί έναν μεγάλο κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την στοχοποιήση της δράσης του «Ισλαμικού  Κράτους»(IG), γράφει το Σάββατο η  ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας New York Times.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας στις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, η οργάνωση «Χορασάν», αποτελείται από μαχητές  της «Αλ-Κάιντα» που ήρθαν από τη Μέση Ανατολή, την Νοτιοανατολική Ασία και την Βόρεια Αφρική. Η εξαιρετικά επικίνδυνη οργάνωση  ιδρύθηκε στη Συρία πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Αυτή η οργάνωση  περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών,  καθώς και σε αμερικανικά ιδρύματα  του εξωτερικού. Διαθέτει εξειδικευμένους μαχητές  που γνωρίζουν άριστα τις πολλές δυνατότητες  χρήσης εκρηκτικών και τεχνολογίας , ενώ οι ίδιοι αναγνωρίζονται πολύ δύσκολα», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα .

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν  ότι στην  ισλαμική οργάνωση «Χορασάν» , « τρώει ψωμί»  ο Moxsen Fadhli  ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα. Ο ίδιος  διετέλεσε μέλος του εσωτερικού κύκλου του πρώην ηγέτη Οσάμα Μπιν Λάντεν,  και γνώριζε προσωπικά για την προετοιμασία των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την περασμένη Πέμπτη, ο διευθυντής της NSA  Τζαίμς κλάπετ , δήλωσε ότι η ισλαμική οργάνωση «Χορασάν» προσπαθεί να στρατολογήσει νέους εξτρεμιστές από τη Δύση,  για να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες σε  Ευρώπη και  Ηνωμένες Πολιτείες.

Εδώ λοιπόν έχουμε μια οργάνωση που αποτελείται από τρομοκράτες  «διανοούμενους» της τεχνολογίας, και των όπλων . Μια ομάδα κρούσης που θα φέρνει σε πέρας όλες τις δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές σε όλον τον κόσμο. Από την στιγμή που έδωσαν κόκκινο συναγερμό οι αμερικανοί στην Ευρώπη, για δράση των συγκεκριμένων τζιχαντιστών , των πιο επικίνδυνων έως τώρα , τα πράγματα «είναι πολύ δύσκολα». Στην Ευρώπη βρίσκονται και τα βαλκάνια , και η χώρα μας φυσικά . Οφείλουμε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.  Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με «τα ελληνικά ΜΜΕ,  Αμερικανοί και Άγγλοι έχουν παραδώσει στην ΕΥΠ λίστα με ύποπτους τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα.!!

πληροφορίες από itar-tass.com

pentapostagma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ