Κόσμος

Βίντεο: Ρωσικά άρματα μάχης Τ-72SM μέσα στην Ουκρανία - Τι συμβαίνει;


ρωσικά-άρματα-μάχης-μέσα-στην-Ουκρανία Είχαμε ρωσική προειδοποιητική επιδρομή σήμερα στην Ουκρανία με τρία άρματα μάχης Τ-72SM;

"Ναι" λένε οι Ουκρανοί και δίνουν στην δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο.

"Οχι" λέει η Μόσχα, αλλά ο Ουκρανός επικεφαλής της οργάνωσης Αντίσταση Πληροφοριών, Ντμίτρο Τιμτσούκ, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας στο Σνίτσνιε είχαν παραλάβει τανκς από την Ρωσία και περί αυτού επρόκειτο.

Πάντως ο Oυκρανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πριν λίγες ώρες ότι τρία άρματα μάχης πέρασαν σε ουκρανικό έδαφος από τη Ρωσία, αλλά αναχαιτίστηκαν κοντά στην πόλη Σνίτσνιε στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά την ορκωμοσία του Πέτρο Ποροσένκο είχαν την ίδια στιγμή οι πρόεδροι Ουκρανίας και Ρωσίας, με τον πρώτο να δηλώνει στον Βλαντιμίρ Πούτιν πως είναι «απαράδεκτο» το γεγονός ότι επετράπη να εισέλθουν τανκς στη χώρα από τη Ρωσία.

Μάλλον έχουμε όντως χρήση αρμάτων μάχης από τις δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας προκειμένου να ανατρέψουν την επίθεση του ουκρανικού Στρατού που σκοπό έχει την ανακατάληψη της περιοχής στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και των επαναστατημένων περιοχών της Νέας Ρωσίας που κατέλαβαν πρις τέσσερις ημέρες οι δυνάμεις αυτοάμυνας.

To ερώτημα είναι "Πού βρήκαν τα άρματα οι δυνάμεις αυτοάμυνας" αφού ουκρανικά άρματα μάχης δεν υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές...

Η Μόσχα είχε ήδη χαρακτηρίσει ψευδείς τις καταγγελίες του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Τις πληροφορίες περί εισβολής ρωσικών τανκ μετέδωσε η διαδικτυακή εφημερίδα Censor.NET, επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Αρσέν Αβάκοφ. Τις επιβεβαίωσαν ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters που είδαν τρία τανκς στην πόλη Σνίτσνιε.

«Σήμερα τρία τανκς Τ-72 πέρασαν τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Ένα τανκ βρίσκεται στην πόλη Σνίτσιε. Άλλα δύο μετακινήθηκαν έξω από την πόλη. Κοντά στο Σνίτσιε τα τανκς αναχαιτίστηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα. Η μάχη συνεχίζεται. Υπάρχουν πληροφορίες ότι χτυπήθηκε ένα ρωσικό Τ-72»φέρεται να είπε ο Αβάκοφ, σύμφωνα με το Censor.NET.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας αναφέρει ότι οι χειριστές των τανκς δεν κρύβουν τη ρωσική τους καταγωγή. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι χειριστές δήλωσαν ότι έχουν έρθει «να απελευθερώσουν την Ουκρανία», λέγοντας ότι είναι το «διεθνικό τους καθήκον». Μάλλον είναι απίθανο να έγιναν τέτοιες δηλώσεις από Ρώσους αρματιστές, όμως...

Πηγές υπηρεσιών ασφαλείας είπαν στο Censor.NET ότι υπάρχουν και άλλες δυνάμεις στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας, ανάμεσά τους και τεθωρακισμένα οχήματα.

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει στις κατηγορίες, νωρίτερα, όμως, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών καταδίκαζε «την απουσία οποιασδήποτε προόδου» για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Ανησυχούμε όλο και περισσότερο καθώς βλέπουμε την απουσία οποιασδήποτε προόδου στις προσπάθειες περιορισμού της βίας, τερματισμού των συγκρούσεων, ξεκινώντας από τον τερματισμό της επιχείρησης καταστολής» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα καταθέσει ένα σχέδιο απόφασης για το θέμα αυτό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ρωσία-ουκρανία

defencenet.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ