Κόσμος

H BOKO HARAM ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

H EΛΒΕΤΙΑ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ BOKO HARAM

ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

BHUKH

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η Ελβετία αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στην ισλαμιστική οργάνωση Boko Haram λόγω των διεθνών διαστάσεων που πήρε η εγκληματική δράση της μετά και την απαγωγή των 200 μαθητριών στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας.

Χρειαζόταν η επικοινωνική κάλυψη του θέματος από τα ΜΜΕ για να παγώσουν οι συγκεκριμένοι προστατευόμενοι λογαριασμοί στην Ελβετία όταν η ισλαμιστική σέκτα έχει σκοτώσει πέντε χιλιάδες ανθρώπους από το 2009;

Η πληροφορία για την απόφαση της Ελβετίας γνωστοποιήθηκε χθες Κυριακή από την εφημερίδα «Schweiz am Sonntag» . Το Cameroon voice επιβεβαιώνει ότι στο site Internet της Γραμματείας Οικονομικών του ΟΗΕ έχει ήδη υπάρξει μεταβολή που συμπεριλαμβάνει την οργάνωση στα μέτρα κατά προσώπων και οργανώσεων που συνδέοναι με την Αλ Κάιντα. Τα μέτρα αυτά αφορούν στο πάγωμα των τραπεζιτικών λογαριασμών, στο εμπάργκο όπλων (δηλαδή μέχρι τώρα τους έδιναν όπλα;) και στην απαγόρευση εισόδου στην Ελβετία.

Αυτό σημαίνει ότι η εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση διατηρούσε λογαριασμούς στην Ελβετία εδώ και χρόνια με την ανοχή τόσο των Ελβετών τραπεζιτών αλλά και άλλων δυτικών παραγόντων!

To linga στις 08/06/14, δημοσιεύει ότι τοπικός ηγέτης στη Νιγηρία δήλωσε ότι η Boko Haram δολοφόνησε σ΄ένα 48ωρο 400 με 500 χριστιανούς και ίσως να πρόκειται για μια από τις αιματηρότερες επιθέσεις στην ιστορία της τρομοκρατίας. Ωστόσο, οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν ακόμα τον τελικό αριθμό των θυμάτων.

2837_2398723_

Η ομάδα επιτέθηκε σε τρία χριστιανικά χωριά, στην περιοχή Bornο στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι . Ένας από τους επιζώντες της σφαγής είπε ότι οι ένοπλοι εμφανίστηκαν από το πουθενά και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους ανθρώπους στους δρόμους και στα σπίτια. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση ήταν τραγική και τρομακτική ταυτόχρονα. Ο τοπικός ηγέτης είπε ότι εκατοντάδες πτώματα παραμένουν εκτεθειμένα στην πληγείσα περιοχή, διότι κανείς δεν τολμά να τα περισυλλέξει. Αρπάζουν τα αγόρια βίαια από τις μητέρες τους και τα οδηγούν στον τόπο της δολοφονίας. Ένας αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε ότι οι ένοπλοι αφού μαζέψουν όλους τους γιούς του χωριού τους πηγαίνουν σε ένα μέρος και στη συνέχεια τους εκτελούν όλους.

Τα χριστιανικά σπίτια πρώτα τα λεηλατούν κι ύστερα τα καίνε. Ο κόσμος καταγγέλει επίσης ότι οι αρχές δεν έχουν στείλει στρατεύματα για την προστασία των Νιγηριανών χριστιανών που υποφέρουν από τις φρικαλεότητες του ισλαμιστικού κινήματος. Ο τοπικός τύπος δημοσίευσε την απόφαση Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ορισμένοι αξιωματικοί του στρατού είναι ένοχοι για συνέργεια με το τρομοκρατικό κίνημα και για εξοπλισμό τους με πυρομαχικά.

Περίπου 250 000 άτομα έχουν εκτοπισθεί από τις κατοικίες τους λόγω της κατάστασης συναγερμού στην περιοχή που δέχεται τις αλλεπάληλες δολοφονικές επιθέσεις της Boko Haram εδώ και ένα χρόνο.

Στο μεταξύ, η γειτονική χώρα του Καμερούν αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια επίλεκτη ομάδα στρατού η οποία και σκότωσε 118 μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης στο Turu κοντά στο Mokolo (allainjules/apa). Kαθώς οι τρομοκράτες προσπαθούν να δυεισδύσουν και στο Καμερούν, οι αρχές της χώρας θα πραγματοποιήσουν απογραφή του πληθυσμού της περιοχής Mayo Tsakaga για να ελέγξουν την κατάσταση. Στρατιωτικές δυνάμεις του Καμερούν έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με τη Νιγηρία, ενώ αναμένονται να φθάσουν στην περιοχή μεγάλα μεταγωγικά ελικόπτερα τύπου M-17 από τη Ρωσία.

To BBC δημοσιεύει σήμερα ότι απήχθησαν άλλες 20 γυναίκες από την Boko Haram και ότι τις επιβίβασαν σε βαν με άγνωστο προορισμό.

_67622890_67615370

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ