Κόσμος

ΟΙ ΗΠΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΔΗ ΔΥΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

stealth

Το ρεπορτάζ του RT (09/06/14), μεταδίδει ότι δυο αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη B-2 stealth συντάχθηκαν σήμερα Κυριακή στις δυνάμεις των τριών βομβαρδιστικών B-52 stratofortress της Βρετανίας, ως μέρος μιας στρατιωτικής άσκησης.

hkghvf

 

Τα αμερικανικά αεροσκάφη έχουν σταθμεύσει στην βρετανική αεροπορική βάσηRAF Fairford, δυτικά του Λονδίνου .

"Η ανάπτυξη αυτή των στρατηγικών βομβαρδιστικών παρέχει μια ανεκτίμητη ευκαιρία για την ενίσχυση και βελτίωση της διαλειτουργικότητας με τους συμμάχους και εταίρους μας", δήλωσε ο Cecil Haney, διοικητής στη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ.

prosgeio

" Tα δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά ανήκουν στην 509 Πτέρυγα της Αεροπορικής Βάσης Whiteman , στο Missouri. Θα διεξάγουν εκπαιδευτικές πτήσεις υπό την επίβλεψη της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης για τον ευρωπαικό χώρο".

Οι ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό έχουν αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στην Ευρώπη με στόχο να καθησυχάσoυν τους εταίρους του ΝΑΤΟ, και ιδίως τις χώρες  της Ανατολικής Ευρώπης , βλέπε Ουκρανία, ότι η Ουάσιγκτον θα τηρήσει τις  δεσμεύσεις της να υπερασπισθεί στρατιωτικά όσες χώρες απειλούνται.

prosg

Το ΝΑΤΟ  δικαιολογεί την αμερικανική στρατιωτική κινητικότητα λόγω μιας πιθανής επίθεσης εκ Ρωσίας  εν μέσω της Ουκρανικής κρίσης.

Η Μόσχα από την πλευρά της επικρίνει έντονα την προκλητική ανάπτυξη των νατοικών δυνάμεων κοντά στα ρωσικά σύνορα και καταγγέλει η Ουκρανία  χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την Αμερική για να δείξει τα δόντια της.

Τα  Northrop Grumman B-2 Spirit είναι βομβαρδιστικά stealth πολλαπλών χρήσεων  που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της Σερβίας το 1999 . Έχουν κυρίως σχεδιαστεί για παράδοση πυρηνικών όπλων, αλλά  ευρέως έχουν χρησιμοποιηθεί ως συμβατικά βομβαρδιστικά στις αμερικανικές εκστρατείες  από  Αφγανιστάν μέχρι και  Λιβύη.

Δείτε το βίντεο από την άφιξή τους στην Αγγλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ