Κόσμος

"ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ" ΔΙΑΜΗΝΥΣΑΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Μετά την τρομοκρατική στο αεροδρόμιο στο Καράτσι του Πακιστάν, οι Ταλιμπάν ορκίσθηκαν συνέχεια της δράσης τους...

1402328182000-AFP-530547959

Οι  Taliban ανέλαβαν τελικά την ευθύνη για τη μεταμεσονύχτια τρομοκρατική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Jinnah  στο Καράτσι του Πακιστάν σύμφωνα με το Usa Today.

"Αυτό είναι μόνο η αρχή", δήλωσε ο  Shahidullah Shahid, ο εκπρόσωπος τύπου των Ταλιμπάν του Πακιστάν [Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP)]στην εφημερίδα Express Tribune.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε από περίπου 10 ενόπλους που έφεραν επίσης και χειροβομβίδες και ρουκέτες, κάποιοι φορούσαν τα λεγόμενα γιλέκα αυτοκτονίας ενώ ο ένας εξ αυτών ανατινάχθηκε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πλησίαζαν.

Έγινε γνωστό ότι η έφοδος των ισλαμιστών τρομοκρατών έγινε σε πύλη των cargo που χρησιμοποιείται και για τους  VIP επιβάτες. Οι πακιστανικές αρχές δήλωσαν ότι εξουδετέρωσαν όλους τους τρομοκράτες μερικοί εκ των οποίων είχαν μεταμφιεσθεί σε ειδικούς φρουρούς ασφαλείας του αεροδρομίου. Σκοτώθηκαν επίσης 10 αστυνομικοί ενώ το Associated Press αναφέρει ότι υπάρχουν και 10 επιπλέον νεκροί που ήταν απλοί πολίτες.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο συνέπεσε χρονικά με μια άλλη επίθεση αυτοκτονίας των εξτρεμιστών σουνιτών Ταλιμπάν κατά της σιιτικής μειονότητας. Σκότωσαν 23 Σιίτες στην επαρχία του Baluchistan οι οποίοι επέστρεφαν από προσκυνηματικό ταξίδι στο Ιράν.

Δείτε σχετικό βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ