Κόσμος

ΘΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ REALITY ΕΚΠΟΜΠΗΣ

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ Η ΙΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΚΙΝΔΙΝΕΥΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ REALITY SHOW ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Δ Πορφύρης Π Σταφυλά

mitrror

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο "Lifetime" ξεκίνησε τα γυρίσματα για ένα ακόμη αμφιλεγόμενο αλλά και επικίνδυνο τηλεοπτικό πρόγραμμα reality κατά το οποίο γυναίκες θα καλούνται να γεννήσουν στη φύση χωρίς καμία ιατρική βοήθεια. Ο τηλεοπτικός διαγωνισμός θα ονομάζεται Born in the Wild, (Γεννημένος στην άγρια φύση), και θα περιλαμβάνει επεισόδια 8 ωρών που θα καλύπτουν την αναμενόμενη γέννα.

Οι εγγυμονούσες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να διαθέτουν ιατρικό πιστοποιητικό υγείας και να έχουν γεννήσει τουλάχιστον άλλο ένα παιδί, δήλωσε στο  Entertainment Weekly , η Eli Lehrer, επικεφαλής του "ψυχαγωγικού" προγράμματος του καναλιού  .

Το κανάλι αποφάσισε αυτήν την εκπομπή με βάση τα αναμενόμενα κέρδη:  ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί στο You Tube από μια γυναίκα που γεννάει το τέταρτο παιδί της σε μια τροπική αιώρα, προσέλκυσε 20 000 000 θεατές.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το κανάλι για να αναγγείλει τη νέα "ψυχαγωγική" σειρά ανέφερε:  "Αυτό που θέλει να δείξει το reality είναι το τι συμβαίνει στη ζωή μιας γυναίκας όταν αποφασίζει να ζήσει σαν πρωτόγoνη , γεννώντας ένα παιδί στη φύση, χωρίς  ιατρική υποστήριξη. Το Born in the Wild θα παρουσιάσει τις εμπειρίες νέων γονιών που αποφασίζουν να φέρουν το παιδί τους στη ζωή, μέσα στην άγρια φύση".

Η ιατρική κοινότητα έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την υγεία των υποψήφιων μητέρων και των νεογνών με κύριο επιχείρημα τη μεγάλη θνησιμότητα που έχει καταγραφεί ιστορικά για τοκετούς σε πρωτόγονες συνθήκες.

Η εκπρόσωπος του καναλιού καθησυχάζει  ότι θα έχουν προβλεφθεί τα πάντα , συμπεριλαμβανομένου και ενός ειδικού επειγόντων που θα βρίσκεται κάπου κοντά. Σε περίπτωση δε επιπλοκών θα υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με  νοσοκομείο.

Ο αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου Rob Sharenow δήλωσε από την πλευρά του ότι "το Lifetime συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχυ σε όλα τα προγράμματα και ειδικά με αυτό θα εκτιναχθεί στην κορυφή και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά των θεατών του".

Nα σημειώσουμε ότι έχουν υπάρξει νεκροί από την πραγματοποίηση τέτοιων εκπομπών που διαδρατίζονται στην άγρια φύση φτάνοντας τον άνθρωπο στα όρια της φυσικής και ψυχολογικής εξόντωσης για το χρηματικό βραβείο αλλά και γι τη δημοσιότητα. Τον περασμένο χρόνο ο νικητής ενός παρεμφερούς προγράμματος της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης, εξέπνευσε στην σκηνή πριν παραλάβει το έπαθλό του.

πηγές: Εntertainment Weekly/Independent/mirror/journal de quebec

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ