Κόσμος

Δήμος στη Γαλλία απέσυρε διαφήμιση οίκου κοσμημάτων με λεσβιακό υπαινιγμό

H TOΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

BoWDj5FCEAA4Nsw

O γνωστός παριζιάνικος Οίκος Κοσμημάτων "Chaumet" ήταν η πέτρα του σκανδάλου για το Δήμο της Yvelines διαμάχης λόγω της διαφημιστικής της αφίσας, λεσβιακής σημειολογίας . Ο Δημαρχεία της πόλης στο Pecq (κοινοτικό διαμέρισμα Yvelines ) που  πρόσκειται     στο UMP (αξιωματική αντιπολίτευση)  αποφάσισε τελικά να αποσύρει τις αφίσες του Οίκου λόγω της έντονης αποδοκιμασίας των δημοτών.

Οι κάτοικοι θεώρησαν σκανδαλώδη τη διαφήμιση όπου το ανερχόμενο αστέρι του Φεστιβάλ των Καννών, η ηθοποιός Marine Vacth φωτογραφίζεται σε παθιασμένο tête à tête με το γυναικείο είδωλό της πριν να φιληθούν.Η αφίσα με τον τίτλο  " Διπλό Εγώ" υπαινίσσεται λεσβιακές επιθυμίες και όχι  ναρκισσιστικές που υποστηρίζει ο Οίκος Κοσμημάτων.
Σύμφωνα με το Le Parisien οι δημοτικές αρχές  ζήτησαν από την πολυεθνική εταιρεία ανάρτησης διαφημίσεων σε δημόσιους χώρους Decaux,  την απόσυρση της αφίσας  λόγω των παραπόνων από εξαγριωμένους δημότες.

« Πέμπτη και Παρασκευή δεχθήκαμε πολλές κλήσεις από γονείς τόσο στην υπηρεσία επικοινωνιών και αλλά κυρίως  στο γραφείο του Δημάρχου. Μας κατήγγειλαν ότι είναι πολύ ενοχλημένοι που τα παιδιά τους  υποβάλονται σε αυτήν την σοκαριστική εικόνα και δεν τους είναι καθόλου εύκολο να  εξηγήσουν τέτοια θέματα στα παιδιά.»

« Μας φάνηκε ότι δεν ήταν σκόπιμο να αφήσουμε αυτές τις εικόνες στην θέση τους γιατί ο ρόλος του Δήμου είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ειρήνης. »

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ