Κόσμος

Γέννησε στη φυλακή η καταδικασμένη σε θάνατο χριστιανή του Σουδάν

 

une-soudanaise-enceinte-et-condamnee-a-mort_4-3-734x551

Η Σουδανέζα χριστιανή που έχει καταδιαστεί σε απαγχονισμό για το έγκλημα της "αποστασίας", γέννησε ένα κοριτσάκι στη φυλακή, διέρρευσε σήμερα δυτικός διπλωμάτης (AFP)
"Σήμερα έφερε στη ζωή ένα κοριτσάκι" , δήλωσε ο διπλωμάτης που παρακολουθεί την υπόθεση της 27χρονης Meriam Yahia Ibrahim Ishag.
"Μητέρα και παιδί φέρονται να είναι καλά, αλλά είναι αξιολύπητες που τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης, πρόσθεσε ο διπλωμάτης που θέλησε να κρατήσει την  ανωνυμία του.
"Το να γεννάς στη φυλακή δεν είναι και το καλύτερο μέρος του κόσμου και ειδικά υπό τις συγκεκριμένες ψυχολογικές και υλικές συνθήκες", πρόσθεσε.
"Αυτό δεν είναι καλό ούτε γιατη δημόσια εικόνα της χώρας".

Σύμφωνα με άλλες πηγές δεν επιτράπηκε στον άνδρα της να την επισκεφθεί στη φυλακή.

FILLESOUDAN

Ο σύζυγος της Meriam που είναι επίσης χριστιανός δεν απαντούσε σήμερα στις κλήσεις των δημοσιογράφων, αλλά ούτε και ο δικηγόρος της Mohanad Mustafa.

[caption id="attachment_918643" align="aligncenter" width="158"]ο σύζυγός της Daniel με τον γιό τους Martin ο σύζυγός της Daniel με τον γιό τους Martin[/caption]

Η υπόθεσή της έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν το ισλαμικό δικαστήριο του Χαρτούμ της επέβαλε θανατική ποινή σύμφωνα με τον Ποινικό κώδικα του 1991, στις 15/05/14. Η έγκυος γυναίκα κρατείται έκτοτε με τον 20 μηνών γιό της Martin, στη γυναικεία φυλακή του Omdurman.Ο δικαστής Abbas Mohammed Al-Khalifa, της είχε δώσει προθεσμία 3 ημερών για να "επιστρέψει στο Ισλάμ",αλλά η γυναίκα ήρεμα είχε απορρίψει την πρόταση,  δηλώνοντας  ότι ανέκαθεν είναι χριστιανή και ως εκ τούτου δεν υπέπεσε στο ποινικό αδίκημα της "αποστασίας". To δικαστήριο είχε εκδώσει την θανατική ποινή η οποία θα εκτελεσθεί αφού μεγαλώσει το νεογέννητο παιδί της για δυο χρόνια στη φυλακή.
Η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστείας στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι η Meriam είναι ορθόδοξη χριστιανή όπως η μητέρα της.

Ο Υπουργός Τύπου του Σουδάν είχε υπεραμυνθεί της απόφασης, τονίζοντας ότι "το Σουδάν δεν είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα στην οποία απαγορεύεται η αποστασία από το Ισλάμ".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ