Κόσμος

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΠΑΥΣΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ

[caption id="attachment_916727" align="aligncenter" width="500"]O Netanyahu σε εγκάρδια συνάντηση με τον πάτερ Gabriel Nadaf O Netanyahu σε εγκάρδια συνάντηση με τον πάτερ Gabriel Nadaf[/caption]

Το Παριαρχείο Ιεροσολύμων έπαυσε των καθηκόντων του τον ιερέα Gabriel Naddaf ο οποίος καλούσε του χριστιανούς να κατατάσσονται στον Ισραηλινό στρατό, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος Τύπου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου .

Ο εν λόγω ιερέας είναι μέλος του σχηματισμού Im Tirtzu Movement το οποίο έχει καταγγελθεί ακόμα και δικαστικά ως καθαρά σιωνιστικό κίνημα. Ο χριστιανικός αραβικός πληθυσμός έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις θέσεις του ορθόδοξου ιερέα, ενώ αντίθετα χαίρει της αμέριστης συμπαράστασης του Πρωθυπουργού  Benjamin Netanyahu,του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και των μελών της  Knesset (βουλής) . Κατά καιρούς διάφοροι πολιτικοί ηγέτες του Ισραήλ τον έχουν δημόσια υποστηρίξει (Jerusalem on line).

[caption id="attachment_916729" align="alignleft" width="120"]Ο εκπρόσωπος Τύπου πάτερ Issa Muhleh Ο εκπρόσωπος Τύπου Issa Musleh[/caption]

 Ο πάτερ Issa Musleh που τελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου του Πατριαρχείου, δήλωσε στο AFP:

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε επανειλημένα ζητήσει από τον πάτερ Gabriel Naddaf να μην αναμιγνύεται σε θέματα που αφορούν τον ισραηλινό στρατό. Ως ιερέας της Jaffa και της Ιερουσαλήμ δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε στρατιωτικά ζητήματα. Η Εκκλησία τον είχε προειδοποιήσει να μην εμπλέκεται στα πολιτικά διότι θα αποσχιματιζόταν. Είμαστε μια ειρηνική θρησκεία και ο Naddaf  έχει θίξει την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ιστορία της." (MEMO)

  

"Έχει διχάσει τους χριστιανούς των Αγίων Τόπων. Έχουμε πιστούς στης Δυτική Όχθη, στη Γάζα και σε όλη την Παλαιστίνη. Είναι δυνατόν ο   Naddaf να ζητάει να πολεμήσουν οι  αδερφοί χριστιανοί ανάμεσά τους;"

O εκπρόσωπος τύπου  τόνισε ότι ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος  συνεδρίασε με την Ιερά Σύνοδο και αποφάσισαν τον αποσχισματισμό του Naddaf ενώ και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τον απήλλαξε των καθηκόντων του.

Ο Naddaf είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση αλλά και οργή στις χριστιανικές κοινότητες της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας , όταν εδώ και περίπου ένα χρόνο  καλούσε ακόμα και μέσω του Τύπου όλους τους νεαρούς χριστιανούς να υπηρετήσουν στον Ισραηλινό στρατό και υπεραμυνόταν της υποχρεωτικής θητείας για όλους.

pere armée

Ο ίδιος , δήλωσε στο AFP ότι δεν έχει ακόμα παραλάβει επίσημη απόφαση της Εκκλησίας περί παύσης του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ