Κόσμος

"ΔEN ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ , ΑΛΛΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ"

ΕΣΒΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΕ ΚΟΜΑ ΕΠΙ 269 ΗΜΕΡΕΣ

Η μητέρα του νεκρού Elvin έξω από το νοσοκομείο AFP 11/03/14

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Η Τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές που σγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Okmeydani της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το θάνατο του 15χρονου Berkin Elvan.

Πρόκειται για παιδί που ήταν σε κόμα επί 269 ημέρες και σήμερα υπέκυψε στους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε δεχθεί από τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών μαζικών διαδηλώσεων του περασμένου χρόνου.

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε και χημικά αέρια για να διαλύσει  εξαγριωμένους πολίτες που ούρλιαζαν και πετούσαν πέτρες σε ένα λεωφορείο των δυνάμεων καταστολής, όπως μετέδωσε και ένας φωτογράφος του AFP.

Περίπου 1000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο όταν πληροφορήθηκαν το θάνατο του 15χρονου ο οποίος είχε τραυματισθεί από κάλυκα αερίου της ασυτνομίας ενώ ο ίδιος είχε βγει έξω για να αγοράσει ψωμί και δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις του Ιουνίου στην πλατεία Ταξιμ της Κωνσταντινούπολης.

Η ιστορία του Elvan που βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη για  269 μέρες είναι αντιπροσωπευτική της βιαιότητας των τουρκικών δυνάμεων καταστολή κατά των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα το περασμένο καλοκαίρι και ήταν οι πιο μαζικές από τότε που ο Recep Tayyip Erdogan ανέλαβε την εξουσία, το 2003.

Η μητέρα του  Elvan, Gulsum μιλώντας στους ρεπόρτερ έξω από το νοσοκομείο κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι εκθείαζε τον ηρωισμό των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της αντικυβερνητικής κρίσης.

"Δεν είναι ο Θεός που μου πήρε το γιό μου, αλλά ο Ερντογάν" δήλωσε κλαίγοντας.

Ο πρόωρος θάνατος του εφήβου που δεν συμμετείχε καν στις διαδηλώσεις θα αναζωπυρώσει το ήδη αρνητικό κλίμα της κοινής γνώμης για τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, ειδικά και μετά το τελευταίο σκάνδαλο της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του με το γιό του Μπιλάλ.

πηγή: alkhabar (11/03/14)

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ